Pappersväggar



det är ju så, att jag kommit in helt i John-Ajvide-Lindquists-övernaturliga-vardagsvärld. efter att ha läst två böcker av honom på rad, började jag nu med en tredje.. den enda av honom som jag inte har läst, som är en novell-samling med tio stycken lite längre noveller.

onaturliga saker som sker, i helt naturliga scener.



Och så idag..

var jag med bror i sickla centrum. han köpte solisar och gardiner och jag tittade på skor men köpte inga. vi drack kaffe i lägenheten och när jag kom hem på sena eftermiddagen gick jag ut med ester i skogen runt hörnet.


helt galet

shit, det här är ju helt galet.

oj..

det var ju också ett äventyr.

ordspråk i min kalender.

det kan vara svårt att finna lyckan inom sig,
men omöjligt att finna den någon annanstans.

Vilse


trött

helt och hållet slut
.

Texten på baksidan av boken "Människohamn" skriven av författaren John Ajvide Lindqvist









”Pappa, vad är det där? På isen?”

Det är en strålande vinterdag. Högst upp i Gåvastens fyr står Anders med sin sexåriga dotter Maja. Isen ligger snötäckt så långt ögat kan nå och Anders kan inte se något speciellt där hans dotter pekar.

Maja går för att undersöka och fem minuter senare börjar mardrömmen. Trots att det inte finns någonstans där Maja kan försvinna, är det just det som händer. Hon försvinner. Spårlöst. Anders och hans hustru Cecilia har inte längre något barn.

Det lyckliga livet på ön Domarö i Roslagens skärgård är slut. Bara förtvivlan och skilsmässa återstår. Ett par år senare återvänder Anders till ön, nersupen och deprimerad men fast besluten att leva. Då nås han av ett meddelande som tänder ett vansinnigt hopp: Maja finns ännu i världen, på en plats där han inte kan nå henne.

Ett sökande tar sin början. Det kommer att föra Anders till Domarös hemlighållna förflutna, mot havets mörka hjärta. Genom avgrunden måste han gå för att finna den han älskar. Om det nu verkligen är hon.

En mopedmotor hörs i skogen om nätterna. Brevlådor vandaliseras och hus brinner. Havet kastar sig mot klipporna. Någon hatar oss.

Människohamn
är en saga om kärlek, hat och magi. Det är berättelsen om de dolda krafter som har skapat skärgården.



- Nu ska jag fortsätta läsa!


i detta nu;

dricker specialgott kaffe bestående av bryggkaffe, snabbkaffe, mellanmjölk och kanelkrydda, och så en nypa sötningsmedelspulver i det. kanske en aningen kemisk smak, men ändå gott i munnen.

esterkatt sitter brevid och tuggar på en jordgubbe.

idag har jag tagit det kolugnt, efter en trevlig kväll/natt igår/idag med K och E och några fler. jämförelsen med julia roberts tog jag absolut som en komplimang och ska spara i minnet till mindre vackra dagar, haha. hur som helst, idag har jag promenerat med lars winnerbäck i öronen (oj, det var längesen) i cirkus en timme, plockat prästkragar, midsommarblomster och gökärtar. mixat blåbärssoppa och mjölk till fluffig milkshake. läst, läst och läst i flera timmar på en filt på gräsmattan på baksidan - john ajvides - Människohamn. är helt inne i och helt uppslukad av den boken, ska in i den världen igen när jag skrivit klart den här texten, och när jag postat ett till inlägg, innehållandes texten på baksidan av boken.

och så; uno teqningé




2 prov & 2 filmer

yes, yes, yes!

godkänt på både matte och engelska (hör och häpna!) nationella proven. så otroligt skönt, lättnad. innebär att det inte blir konstigt med betygen, ingen risk för ett underkänt eller massa kompletteringsuppgifter. engelska är jag absolutely not good at och det visades svart på vitt på provet - hur jag än försökte förstå så gick det liksom inte.. bara lite lite, och som tur var tillräckligt lite mycket för ett godkänt! who.

för att fortsätta lite i samma spår.. såg på en engelsk film med engelsk text, för att typ tvinga mig själv att lyssna på engelska, inte bara låta orden passera hjärnan utan att fastna.


something´s gotta give.

mysig film där.

och för att fortsätta ännu längre i detta spår, såg en annan film i veckan som jag också fastnade i. poetisk och vackert bildspråk (som det stod i recensionerna) och tänkvärd.


flickan.


Fröken Mums


Matte B

puh. matte nationella avklarat. jag har faktiskt ingen aning om hur det gick, gjorde så gott jag kunde och nu kan jag bara hoppas att det räcker, åtmintsone (för mer tror jag absolut inte på) ett Godkänt. lyckades ju tajma in det hela så bra också med att bli magsjuk och få feber igår, den dagen som jag hade tänkt plugga från tidig morgon till sen kväll. men icke, så blev det inte.

jaja, nu är det gjort och snart är matte B-kursen avslutad, och jag kan bara hoppas på att jag klarade detta prov, för annars antar jag att det blir en del kompletteringsuppgifter och nej, det är inte roligt.

till dig,



vaknade upp till regn och moln imorse. på med varma kläder och gummistövlar, in i bilen tillsammans med mor och far och bror och iväg till mormorfar. tanken var att båten skulle göras iordning, men det visade sig att den inte ens var i vattnet än, så det blev lite ändring i planeringen.

kusin och vitamin kom och vi fikade nybakad kaka och tittade på gammelgamla fotografier och mindes Paris. åt pizzamiddag och vid åttatiden på kvällen skjutsade morfar mig till tåget i sin nya bil.

KRAM

Utropstecken!

herregud. oh. my. god.

det här är faktiskt helt och hållet ofattbart, men ändå verkligt, fast jag kan inte fatta det - JAG HAR BLIVIT ANTAGEN PÅ EN AV DE SKOLORNA SOM JAG SÖKT TILL! lyckorus. glädjeskutt.

waaaaaaaah!

.

Nu ska jag bege mig upp mot centrum för att posta en ansökning till en Folkhögskola! Jag håller alla tummar och tår och hår för att jag ska komma in i höst, jag hoppas och jag vill så så så.


Mästerkockar

Natthild var här ikväll. Vi drack kaffe och te, lyssnade på lugna favoriter, pratade en hel del, pluggade lite på skoj och lagade god korvstroganoff.

Kram

national test at friday, oh my god, help



godkväll Mr Blogg.

vet du vad? på fredag har jag engelska nationella prov. jag har inte tänkt på det så mycket innan, tanken har liksom bara kommit då och då, men jag har ändå inte TÄNKT på det. inte velat, inte orkat, inte förstått riktigt, att.. jag nog egentligen borde ha lagt ner lite mer krut under hela detta år på att verkligen bli bra på engelska, för nu när det nationella provet snart är.. så blir det så himla tydligt, när jag tänker efter, och försöker att hänga med i engelska låtar och annat engelskt prat, att jag inte är något vidare på det.. jag förstår, när jag har tid att tänka efter, lyssna om, få ett grepp om sammanhanget.. men när jag hör någon som pratar engelska i normal samtalstakt, en eller två gånger, då är det apsvårt att hänga med och förstå.

jaha. ja. då var det konstaterat. men jag kan fortfarande HOPPAS att det kommer att gå bra på provet, att jag överträffar mig själv, på något sätt, hoppas ja!






ÖVRIGA SAKER OCH TING:

idag har jag varit i stan och stan tror jag att jag såg en del kändisar (tror ja, för jag kan ha misstagit mig, men i så fall så såg jag kändisarnas dubbelgångare och ja, det är ju människor de med, precis som de kända, precis som de okända). caroline winberg, modellen, utanför grand hotel. om det nu var hon. och kenza, bloggelibloggerskan, inne på h&m. om det nu var hon. och så hamnade jag mitt i en friends-konsert på sergels torg som jag stannade och tittade på. bland annat så pratade tess merkel från gamla alcazar och kjell eriksson pratade om när han var femton år och vägde hundra kilo, och han från körslaget, gabriel, sjöng med sin kör. mot mobbning.

var på moderna en stund också, och träffade en person som jag tycker är så himla skön, så fantastisk människa faktiskt.

lagat kyckling och mathavre-otto-middag och målat en människa i akvarell.

på big brother denna vecka har de tema: big brother-religion med himmel och helvete. söta alla var med änglavingar och glorior och kramkalas.

nu ska jag lägga mig i sängen och läsa i John Ajvides bok, Människohamn.

godnatt.



text, en del, av ett liv

.

godförmiddag.

har visst börjat hänga här lite mer på sistone. skriva ord, ordbajsa, det känns bara så bra ibland.


idag är det varken plugg eller jobb som står i kalendern för dagen. idag ska jag, till att börja med, åka bussen in till det moderna museet, se om en person på M är där, och i så fall fråga efter ett intyg för de gånger jag praktiserat/assisterat där. sedan ska jag nog gå tillbaka in mot staden, leta reda på en present till en person och lämna tillbaka en cd-skiva på le bibliotiqe.


det är planen för dagen, men får se lite hur det blir.


är så konstigt också, mycket är konstigt, men en del saker, som är bra, som gör gott, i ena änden, men liksom tar bort, saker som redan är bra, i den andra änden. nobody understands, but nobody reads either, så i just write the words i want to write.

goodbye.

Kvällsutflykt

bror har som sagt flyttat, tills sjöstaden i hammarby. ikväll var jag och Mamm med och handlade tv till lägenheten, gick ner till pizzerian runt hörnet och köpte pizza och kebabrulle till middag, hängde kvar i lägenheten till klockan nio på kvällen. trodde bara vi skulle iväg en kortis, men det blev en helkväll, och det var helt okej och ännu bättre det.

Lilla stjärna



Hans böcker är så obehagligt bra. Har haft den här som sällskap i några veckor nu, men idag blev den utläst, så lånade en annan av hans böcker, den enda som jag inte har läst (om man bortser från novellsamlingen, men den ska jag säkerligen läsa efter denna som jag började med idag), Människohamn.

smak av en passerad påsk

äter ett chokladägg som är kvar sedan i påskas och nu börjar storebrodern på televisionen. alla är nominerade så vem som helst kan åka ut. spännande! funderade på vem som jag skulle sakna om den åkte ut, och klurade ut ganska så snabbt att det skulle vara peter (och de flesta andra också faktiskt, alla har sin plats i programmet liksom) så jag beslutade mig för att knappra in röstningsnumret på telefonen och slå en liten pling på peter.


nu börjar det!

smak av snartsommar

guldvitamintröjan glittrar i solen
där jag sitter på stolen
och sörplar in saft

smak av jordgubb och vattenmelon
smak av sommar som kommer snart

svälj, smack, smaskens!


RSS 2.0