Sportlovsledigt tillsammans med Jannike


Härnösand, här kommer jag!

Min sista minuten resa bär av uppåt i landet, till käraste Jannike. Ringde henne idag och frågade om jag kunde få komma i veckan, och som tur och tajming var, så gick det!

Biljetten är bokad, ska bara packa ihop lite grejer så som skridskor, träningskläder ifall vi ska gymma någon dag, målarpenslar och färger, sen går bussen imorgon klockan två från stockholms centralsation, och hem igen inte förrän på torsdag.



Hjärter, fjärter, kram, banan.

allt och ingenting, i en enda röra, nu ska du få höra




godkväll och godnatt, nu borde jag sova egentligen.

jobbade till halv tio ikväll och imorgon börjar jag sju, gäsp.

har typ varit godisberoende idag. eller inte beroende då, men jag har ätit sjukt mycket. godisråtta kan man ju kalla det istället, jag har haft ett godisbeteende.

melody club gick ju inte vidare i melodifestivalen heller.. tråk, tråk, tråk!

jag och mamma gick en promenad idag också, över isen vid drevviken.det var fint och vi såg många många hål i isen för pimpelfiske.

har druckit kaffe tillsammans med ester (eller hon drack inte kaffe, hon drack en gammal (eller inte gammal men, oaktuell) näringsdryck ur min gamlla dockporslinsservis) hon är så söt!

godnatt, katt.


Fredag kväll,

godkväll kära blogg och kära tusentals (minus tusentals) läsare.

om cirkus en timme ska jag åka bussen till fleminsgberget och kelly belly. vi ska tillbringa lite tid hemma hos henne innan vi åker vidare in mot staden och krogen. det ska bli roligt, roligt.

trevlig kväll och trevlig helg, skål och svälj!

vi är fångade i tiden som går -eldkvarnen


hej. mitt huvud är tomt så jag kans inte skriva om något särskilt.

ändå skriver jag. bokstäver.

har ritat lite. inget särskilt heller. försökte rita något särskilt, fösökte att bara rita, men det blev ändå bara inget särskilt.

Överglatt



på bilden.




nu vill jag bara sova
somna, domna, bort.


Ragnar Persson

hans bilder;







jag bara älskar dom!



han har en utställning i kulturhuset nu. jag hamnade där igår, av en slump faktiskt, skulle egentligen bara låna toaletten.

blev positivt överraskad i alla fall, jag har ju till och med ett par bilder av honom uppsatta på väggen i mitt rum sedan tidigare.


fillibaba



Jag ska träffa behandlare B idag och fika. Som ett litet slags firande av friskskrivningen förrförra veckan, som ett litet slags avslut på vårat tvååriga sammarbete (för ja, jag måste kalla det för sammarbete.. själv hade jag nog aldrig klarat av det, jag hade gett efter, för den där snedvridna viljan att inte vilja, jag hade gett upp, de gångerna då hon ändå på något sätt, ibland långsiktigt ibland kortsiktigt, lyckades fiska upp mig, ta mig framåt, ta mig hit, hjälpa mig att hjälpa mig)

I alla fall, jag ritade en teckning till henne, som tack.

med mormor och morfar på mässa.



En bild, en dagboksteckning, från i torsdags då jag var på Antikmässan med mormor och morfar. Vi såg många fina gamla saker, blommiga koppar, prickiga saltkarsgrisar, tomtar och troll, läskigt fula grisar, olika saker som mormor har likadana hemma, kaffekvarnar, sockerskålar, ljusstakar, massor med lisa larsson-figurer och ännu mer än det.

Mormor köpte ett halsband, det var sött med en pytteliten broderad ros på och krumelurer runt om.



Och idag.. har jag varit på ikea med mamma och bror. Han siktar in sig på att flytta snart, så vi har letat köksbord, bestick, kastruller med mera. Pausade och fikade en varsin semla och varsin kaffe - för sammanslagt trettio kronor! Sjukligt lite pengar och sjukligt gott. Vi vandrade omkring där i tre timmar och så lång tid har jag nog aldrig varit på ikea förut, faktiskt.

En god gärning har gjorts idag också. Till min förvåning hittade jag en mobil i min väska i morse när jag vaknade.. kommer man inte hem utan mobil från krogen, då lyckas man tydligen komma hem med en extra istället..! Efter ett samtal och bestämd mötesplats tjugo minuter senare, så var mobilen tillbaka till rätt ägare igen. Kändes ju lite skumt att träffa en som man träffat enda gången ute på krogen kvällen innan, dagen efter igen, för att lämna en mobil.. Fråga mig inte hur den hamnade där från första början, det minns jag inte, men det spelar ju ingen roll egentligen för nu är den tillbaka hos ägaren igen. Tur det, för jag vet själv hur jobbigt det är att bli av med den.

Mitt drömyrke.

Att arbeta som konstnär, är det en dröm för dig?

En dröm, ja. Det blev så glasklart, hon satte ord på det, hon beskrev den där längtan, den där tanken inom mig, viljan att vara där jag inte är just nu. Som en dröm. Mitt drömyrke. Som när man var liten och fick frågan -vad vill du bli när du blir stor? Man kunde svara vad som helst, oavsett det kändes uppnåeligt eller ouppnåeligt. Vägen dit var inte viktig, utan det var viljan, vad man ville bli, som spelade roll.

Man pratar inte så riktigt idag, när man är vuxen. Om drömyrken. Man glömmer bort, vad man drömmer om, mitt i all strävan, alla måsten, allt runtomkring som säger att -om du vill, då kan du! Glömmer bort drömmen, för att det känns så svårt, så misslyckat, för om jag vill då kan jag ju, så varför är jag då inte där jag vill vara, just nu?

Ibland måste man tillåta sig att drömma, utan att tänka ut en strategi, utan att tänka ut en väg att uppnå målet.. Ibland är det så skönt att bara få tänka -det här är vad jag drömmer jag om, min dröm är att bli konstnär, att arbeta som konstnär, att någon vill ha mina bilder, att utvecklas, att ha en utställning, flera utställningar, en liten ateljé, att illustrera till böcker och till tidningar, att få rita och måla och att någon vill ha det, att det uppskattas och gillas och är meningsfullt även för andra, mina bilder.

Ibland måste man tillåta sig att drömma, utan alla måsten, allt logiskt tänkande omkring, vilka vägar som leder vart och framåt. De kan få vila ibland.

Ibland måste man bara få drömma.



... för om man glömmer bort drömmen mitt i allt det där, hur ska man då ens ha möjligheten att göra den verklig, hur ska man kunna uppnå drömmen, om den blir suddig mitt i alla tankar kring den?

"drömmar är allt, och kan va allt som behövs" som lasse lindh sjunger i en låt som jag lyssnade på för år och dar sedan.

Drömmar är allt och kan va allt som behövs.


det där med drömmar

natt drömde jag att jag var på studiebesök, på en folkhögskola. de målade och kladdde med massa färg och verkade ha sjukt roligt.

igår natt drömde jag att jag fått i mig något som antagligen inte var det hälsosammaste att få i sig. jag var alldeles hög och ville inte vara kvar på land, ville ut och simma, på det djupaste vattnet. det lyckades jag aldrig med för jag blev stoppad och uppdragen på land igen, och mitt i allt tumult (första gången jag använder det ordet, tror jag) ringde mitt larm, så jag vaknade.

i förrgår natt drömde jag att charlie från 2 and 1/2 men var hemma hos mig. jag trodde han hällde upp vatten i glaset, men det visade sig vara ren sprit. och mitt i allt virrvarr (första gången jag använder det ordet med, tror jag) kom mamma hem i drömmen, och då.. ringer larmet, så jag vaknar!

konstiga drömmar jag drömmer. men det är kul att komma ihåg när man vaknar ändå, de kan kännas så väldigt verkliga ibland!

krokigt brokigt




svart bläckpenna



Kära svarta bläckpenna, det var så längesedan, jag bara ritade, utan tankar, bara lät bilden växa  fram, utan en baktanke, liggande och lurandes, liggandes och kritiserandes, tänkandes tekniker, tänkandes att nu ska jag lära mig nytt, nu ska jag lära mig att behärska färgen. Det var så längesedan, känns det som, jag bara ritade, med min kära svarta bläckpenna, bara lät bilden växa fram, känna en lättnad, ett fokus, en kanal, en tanke en känsla ett tillstånd - växa fram på papperet, tillsammans med dig, svarta bläckpenna. Tills igår, då jag en stund tillät mig att hitta tillbaka till dig, till mig, igen.


Antikt

idag. ska jag. gå på antikmässan. tillsammans med kära mormor. vi ska vandra omkring bland de gamla föremålen och jag har en känsla av att det kommer att bli en bra dag.


bokstäver

Kände igen mig en del i den där beskrivningen. Det där gruset, som liksom skaver på insidan. Den där gråten, som sköljer och lindrar, för en stund. Den där gråten, som det var så oerhört väldigt längesedan nu.

Jag har lånat en bok av vitamin - tillsammans är an mindre ensam.

Och jag har klippt mig idag. Kort kort otroligt kort! Bror tyckte det var fint. Pappa tyckte detsamma, liksom mamma. Jag tycker det känns.. ovant, såklart. Fint på ett sätt, men så tomt på ett annat sätt. Jag saknar lockarna, men de ska med största sannolikhet få komma tillbaka, när håret bara blivit lite, lite längre.

..en bild, för johannas skull;


tid har passerats, tankegångar kasserats



Jag är friskskriven!
Efter två år och fem månader är jag friskskriven från mando (eller symptomfri som de så fint kallade det, haha). Nu ska jag bara dit på några uppföljningsmöten, en gång i månaden de första tre månaderna, och sedan typ en gång om året, och sedan fem år efter det, tror jag.

Det var jag, mamma, pappa, B, och två andra från personalen som var med idag, och vi pratade om hur skillnaden mellan då och nu är - gigantisk! Och saker kring det. Jag fick en fin lila blombukett också, för att jag klarat av det som jag tvivlat och varit så säker på att jag inte skulle klara av, inte ville klara av i allt kaos. Men, konstigt nog, tid förändrar, och idag.. är dagen som aldrig skulle komma, men som kom ändå - friskskrivning av mig- dagen.

Done,

Puh! Klar med engelskan. Känner mig helt trög i huvudet efter att ha varit inne i engelskt tänk i flera timmar. Jag förstår inte hur jag kan vara så seg på att göra vissa uppgifter, tiden liksom bara rinner iväg och så är klockan jättemycket helt plötsligt.

Tog en paus med pannkakslunch, testade ett nytt pålägg - honung. Det var gott faktiskt. Tittade färdigt på paris hilton-skräckisen samtidigt. Nine lives.

Nu ska jag ut på en promenad, för att rensa huvudet och komma i någon slags balans. Lägger in en bild här från i helgen, då jag vitamin, morbror, lotta och wilma var ute och promenerade i vårsolen.




Imorgon klockan 9 är det friskskrivning från mando. Det är stort faktiskt. Det är en dag som jag många många gånger tvivlat på starkt skulle bli verklig. Men imorgon, då blir den det. Tänk.

Dödsstraff

Sitter och skriver en argumenterande text på engelska om dödsstraff, varför jag är emot det.

Det är svårt. Jag är inte sådär jättebra på engelska, grammatik och så. Har aldrig varit. Kanske är det lite därför också, just den där tanken om att jag aldrig varit bra på det, som försvårar det hela ännu mer. Jag tänker att jag inte är bra, vilket resulterar i att jag inte blir bättre precis..

Försöker att förändra det där lite. Tänka att jag inte är dålig, att jag är.. helt normalt bra på engelska. Det går lite sådär, men kanske en liten förändring.

Jag vill jag tro i alla fall.

Goodbye, hugs and kisses and have a very nice day!

Missbrukande Madamé


akvarell

Bror tyckte hon såg ut som en knarkare, och jag kunde ju inte annat än att hålla med. Pappa tyckte hon såg ut att ha levt ett hårt liv, men att hon ändå hade någonting i ögonen, som att hon var påväg tillbaka.

Därför fick hon namnet Missbrukande Madamé.

ett slags sälvporträtt



akvarell

Hej där

I helgen har jag som sagt varit tillsammans med min käraste vitamin Ida. Vi har gjort egna bajsbananer i smält choklad och druckit frysta hallon. Vi har gjort frysta apelsinklyftor och våfflor med grädde och jordnötter. Vi har sett på Edward scissorhands - så otroligt fin film! Och så har vi sett på systrarna Boyelyn som var typ förr i tidens dokusåpa - otrohet, en sliskig äckel päckel-kung och lögner och halshuggningar.. Vi såg på melodifestivalen och tyckte om bidragen social butterfly och desperados med Pernilla Andersson. Vi har gått på promenader med Wilma och varit en sväng hos farmormor och morfarfar, där vi åt jättegod kardemumma-sockerkaka och såg på gamla fotografier från gran canaria, spelade ett legokrigsspel med kusin Wille och fick en keramikkatt som kära gammelfarmor haft, som såg ut att ha en.. snopp-svans. Ja, det var då inte jag som sa det först! haha ;)



Idag är det plugg som står på schemat. Har ätit lunch tillsammans med Johannis och Anna-Carin och hört historien om hur J gjorde illa foten.. Aj, aj. Och om en stund ska jag på mattelektion och efter den ska jag skriva en argumenterande text på engelska. Tjoho, no.


Ida




Jag har haft den bästa helgen med den bästa kusinen i hela världen.

Ansikte



i svart, vitt och grått med bläck, blyerts, akryl och akvarell


Finding Neverland



Den filmen gick på tv ikväll och jag såg den och tyckte om den.
Fantasifull, färgstark och.. fin.

Congratulations

.. to me, to Johanna and Anna-Carin!

Projektet är avslutat, färdig-skrivet och redovisat. Betygen är satta. Och gissa vad? De fick MVG på sitt arbete om Borderline, och jag fick MVG på mitt arbete om Bipolär! Båda betygen höjdes dessutom genom redovisningen, som var det läskigaste.. (fast det var blandade känslor där, jag både vill och ville inte redovisa. jag ville - för att jag har varit insatt i det så länge och då är det kul att berätta vad man har kommit fram till. och jag ville inte - för att det är nervöst att stå och prata framför klassen.)

Lättnads-suck. Nu är det över, nu kan alla tankar kring det släppas. Så skönt!

Sedan i slutet av förra året har jag varit väldigt inne på att rita ansikten.





Får jag lov att presentera Farbror Blyerts Fyrkantsson?


Ljusstyrka.

Yes. Jag har fixat ett nytt fotoredigeringsprogram och det är alldeles toppen och alldeles gratis. Första bilden att redigeras med kontrast och bli svartvit var denna..



Jag och Johanna i hytten på kryssningen. Ungefär en månad innan idag, som var dagen då projektet skulle redovisas - och vi klarade det!

Du ska känna dig stolt Johanna, och om du inte gör det, så känner jag så åt dig, för dig. ♥




- Nu ska jag åka och simma med mamma, i femtio minuter till lugn musik. Hörs!

Du

Om du bara visste
hur mycket du betyder
om du bara visste
hur mycket jag beundrar dig
om du bara visste
vad jag har saknat dig

och hur ont insikten gjorde
att jag blundat
för vårat vi
som gled isär
på grund av tyst misär

jag är så oändligt tacksam
att du fortfarande finns här

hjärta

jag ska, bli ärligare


anteckning

Imorgon är det projektredovisning och idag har jag ägnat hela dagen åt att förbereda den. Så var inte tanken till en början, det bara blev så.

Är lite nervös, eller, det känns mycket bättre nu än vad det har gjort innan, men ändå, det är läskigt att redovisa.


autobús turístico



Bussturen över La Gran Canaria, och det mesta som vi fick se och uppleva på vägen.


RSS 2.0