Naturhistoriska Riksmuseet

och Cosmonova.

Igår var det tänkt att hela familjen (första och enda gången denna sommar) skulle ut och segla, men när vi vaknade till mulet väder, risk för regn, åska och kuling förblev det just en tanke, en plan som inte kunde bli av.. Trist och supertråkigt.

Men, istället för segling, och istället för att stanna hemma och deppa över att den inte blev av, så blev det ett besök på Naturhistoriska och en film om flygande dinosaurier i Sveriges största 3D-bio. Hur häftigt som helst (enligt mig, mamma somnade så hon var nog inte lika imponerad ;) Visste du att det fanns en flygande dinosaurie som var 6 meter hög, med 15 meters vingbredd, som endast vägde som två vuxna människor sammanlagt? Som hade ett ihåligt skelett och på ett vingslag kunde flyga ett halvt varv runt jorden? Rätt så imponerande och det var ju nästan som att man befann sig mitt ibland dessa stora varelser när allting visades i 3d! Coolt.

Gick genom museet efteråt också och såg bland annat detta;







Eftersom vi inte kom ut med båten och därför inte hade minsta lilla chans att se en säl (inte för att det händer särskilt ofta, men ändå..) passade jag på att fota dessa! Inte så levande, men ack så söta!

En bamsestor fågel som levde för längesedan och är släkt med andfåglar såg vi också..



Tänk om det skulle finnas sådana fortfarande!


.

Läste igår, i tidningarna, hörde på radion, såg på tv, om det som hänt i Norge. Det är så obegripbart, oändligt, sinnessnjukt och hemskt tragiskt, och ännu mer.

En tyst minut för alla omkomna på Utöya och Oslo, och en tanke till alla skadade och anhöriga och berörda.

Klick från kamerablixt, för längesedan



du,
på fotot
du och du och du

ni,
för alltid sparade
för framtiden

frusna ögonblick
stannade sekunder
förstelnad yta

under dessa ytligheter;

mänskliga historier
bakgrunder
hemligheter

mer än många

vad döljer du?
du och du och du?
ni?

i fotoalbumet, i det förflutna?
vilka var historierna, som aldrig blev berättade?

vem var du,
vilka var ni,
bortom kamerablixtens
förevigande ögonblick?



klick.


På promenad med Mamma





Som det kan bli ibland är man går ut och promenerar, har man tänkt ut en väg att gå, men man viker in på andra avfarter och vägen blir än annan än den man först tänkt.

Så blev det idag när vi hittade en väg alldeles i närheten som vi aldrig gått förr, och på denna väg såg vi blommor av olika slag, en hackspett, jättefina röda sommarstugor, två rådjur, goda hallon, hästar med mera. Promenerade i ungefär en timme och det var skönskönt.

Questione Qluddé


Inspirerat av verkliga livet






Hej du, blogg

Har fixat lite med designen nu på morgonen. Egentligen vill jag ju bara ha den enklaste enkla designen, så att det ser stilrent ut men ändå hemtrevligt, och så kan inläggen få säga sitt (så mycket innehållsrika inlägg som jag skriver. ironi). Problemet är bara att jag är så oteknisk av mig när det gäller att förstå dataspråket med koder och komplicerat. Därför blir utseendet aldrig som jag vill ha det men det duger mer eller mindre, nu bestämmer jag mig för att det duger Mer. Helst vill jag bara ta fram sax och klister, och klippa och klistra om designen på skärmen, men tyvärr, så fungerar ju daton icke så.

Höstoffer som sommarläsning



Det blir mycket läsning under sommaren. Nu läser jag tredje boken i Mons Kallentofts årstidsdeckarserie (varvat med första Twilight-boken som en läsa-tills-jag-somnar-om-kvällarna-bok och Kurt i Kurtby som är en konstig men kul bok med teckningar till texten).

Du vet var jag finns.





av Rachel Cohn.

Skogsväsen




Svart bläckpenna och akvarellfärg, båda två.






Edward Cullen

När jag var på promenad med mamma och pappa till stadshuset i Stockholm förra helgen, och såg denna statyn kunde jag inte låta bli att se likheten.. En staty i ljusgrå marmor, eller var det självaste Edward Cullen? ;)



Var till och med tvungen att känna på hans ben och tår, för att få ännu mer känsla och förståelse för hur han känns, som marmor, nu när jag är inne i sista Twilight-boken; Så länge vi båda andas.

Kemi.

Den syns inte, men den känns. När man kommer nära, den andra punkten, den andra personen, som man är, kemiskt bunden till. Ett band, som inte syns, men som känns. Som skapats, tillsammans.

Hej, herr Blogg!

Denna vecka har jag varit kattvakt tillsammans med Johanna i hennes systers lägenhet, och under denna tid har vi hunnit se en massa filmer, like it!

Baksmällan - HAHAHA!
Har du hört ryktet om Morgans?
Engelen
- gripande
Grown ups
Avatar
Just another gay movie
Kommissarie Smäck
- lika rolig som Beck är bra!
Hooking up - måssexet har ju blivit en klassiker..
Twilight - Love

Sex and the city 2 - såg jag på imorse, vaknade klockan 6!

Älskar att drunkna i film. Och är förälskad i Edward Cullen. Jag och Johanna delar på honom (tillsammans med tusentals miljontals andra tjejer då.. men dom kan vi bortse ifrån). Idag ska jag läsa färdigt sista boken i Twilight-serien! Så pirrigt spännande att få veta hur allting slutar.. (och jag vet att jag låter som en förälskad tonåring nu, men det är svårt, i princip omöjligt, att låta bli när man läser denna underbara bokserie, och dessutom förstärker känslan genom att se filmerna!)

New moon - ska jag och Johanna titta på i eftermiddag..


RSS 2.0