Filmtipsssssss

Har sett några fler filmer. Biblotikarierna på skolan börjar känna igen mig, kunna mitt namn, för att jag är där så ofta.. Lånar filmer, lånar böcker, för att fylla ut, tillvaron.



Ikväll såg jag på Speak. Den handlade om en tjej (Kirsten Stewart, som spelar i Twilight, fast den här filmen kom innan) som blir våldtagen på en fest. Hon berättar inte för någon och när hon kommer tillbaka till skolan blir hon mobbad och övergiven av sina gamla vänner. Hon slutar att prata, och bildläraren är den enda som förstår henne åtminstone lite, genom hennes målningar..

Igår såg jag på Vera Drake som gick på tv. Den utspelade sig för längesedan i England och huvudpersonen var Vera Drake, en godhjärtad tant som var vänlig mot alla och ville hjälpa till. Hon hade en hemlighet som inte ens familjen visste om, att hon hjälpte kvinnor som bland annat blivit våldtagna, eller av andra skäl, ville göra abort.. Detta var olagligt, men hon kände att hon ändå ville hjälpa dom, och därför utförde hon dessa aborter. Efter många år får polisen reda på det, hennes värld och familjeliv rörs upp, och det blir rättegång..

För några dagar sedan såg jag på Emma av Jane Austen. Gammeldags miljö, vackra klänningar och gigantiska middagar.. Mitt i allt detta, kärlekshistorier som utspelar sig. Emma har aldrig själv varit kär, men älskar att fixa ihop vänner och bekanta med varandra. En dag drabbas hon själv av kärleken och lite på den vägen är det..

Jag tyckte om alla dessa tre filmer, det var därför jag nämnde dom här i inlägget, och därför vill jag ge dom som filmtips! Livsöden är väl den röda tråden genom filmerna, som egentligen inte har något samband, förutom det faktum att jag sett dom under senaste dagarna och att jag tyckte om dom alla tre. Så.. från mig, till dig som läser - tre filmtips!





(jag saknar photoshop.. känner mig rätt så väldigt mycket.. handikappad utan det..)

ny kategori -movies

några rader

matten var inställd vilket är lika med ingen lektion idag. satte mig vid datan istället och gjorde en egen-lektion som innebar engelska och att läsa om engelsk litteraturhistoria.

ska vandra iväg till simhallen snart och se om idrottsläraren är där, fråga om jag får låna simbassängen och simma några varv under en timme eller så, känns som att det skulle sitta fint.

nattliga drömmar

undrar, vad jag kommer att drömma om inatt? undrar till vilken overklig verklighet, drömmarna kommer att ta mig till inatt?

har börjat minnas mina drömmar, och har börjat drömma så konstigt.. inatt drömde jag att jag och en kompis (som inte var samma kompis hela tiden, men ändå samma) var kattvakt åt en annan kompis katt.. och katten fick en glasbit i foten och vi förstod inte riktigt, eller orkade inte förstå, allvaret i situationen.. utan sköt liksom upp på veterinärbesök och telefonsamtal dit, och detta i sin tur fick en hel del konsekvenser, bland annat dåligt samvete..

tror att denna dröm kan bero lite på att jag för nästan första gången i mitt liv har ett jobb, och känner ett helt annat ansvar än vad jag nog gjort någon gång tidigare. kanske kan bero på det!

och så har jag drömt.. nej, jag kan faktiskt inte sitta här och skriva om mina konstiga drömmar, för jag menar verkligen att dom är sjukt konstiga, så.. roligare än såhär blev inte det här inlägget. förresten ska jag gå och försöka sova nu.. och se vart drömmarna tar mig inatt!

GODNATT


lusselelle, lussebulle, fyra söndagar före jul



före gräddning;


efter gräddning;


bakade som sagt lussebullar idag och såhär blev dom! har dock inte smakat ännu, men det har mamma och hon sa att de var goda, vilket jag inte tvekar en sekund på - lussebullar är gott och de smakar jul!

har gjort julgodis idag också, efter eget recept. mjölkchoklad, mörk choklad, blockchoklad och ungefär femton luckor från förra årets chokladkalender (smakade helt vanligt och tror att sån choklad håller lännnnge..) ihopsmält till chokladsmet. i smeten, krossade digestivekex och pepparkakor. ovan på denna blandning, flingsalt. SMASKENS!

tröttröttelitröttött

som sagt -jag är trött. i huvudet, i kroppen. känner mig som en sovande vaken.. som en sömngångare, eller som en zombie.

men ändå, snart ska det bakas lussebullar här hemma! julfaktor på hög nivå har det varit, denna första advent. adventsstjärna i fönstret, snö utanför, julmusik på tv och lussebullsfika på jobbet. stämningsfullt, eller vad?


dagen före första advent

på förmiddagen åkte vi till steninge slott och deras julmarknad -julpynt i överflöd och inhandling av julklappar och provsmakning av julmust och glögg. på eftermiddagen och kvällen har det varit jobbeliobb.

förra helgen var det som sagt pepparkaksbakning, och här är en bild på mitt livs första pepparkakshus som skapades då..



godnatt! ska upp tidigt imorgon, klockan ringer halv 6 för att en och en halv timme senare befinna mig på the jobbeliobb.


det finns en fara i att aldrig hitta vägen,

det finns nåt vackert med att vandra den ändå.



- mellisahorn

E.T.



(han blev visst lite blank i inscanningen, men, det kan inte hjälpas)


det där med ålder

jag har tänkt på det en del på sistone, det där med ålder. eller, inte tänkt, utan det har mer varit som en känsla.. att jag på något sätt känner mig.. äldre. inte som något negativt egentligen, inte att jag börjar bli gammal (även om jag några gånger haft mindre åldreskriser inför de kommande, snart fyllda, tjugo åren), utan den där känslan är mer som en slags vuxen känsla. en insikt om att jag faktiskt inte är tonåring länge till, jag tillhör inte längre den kategorin, jag räknas som vuxen nu. jag ska leva mitt eget liv, jag väljer vilken väg jag vill gå. och jag menar inte det vuxna som något tråkigt.. jag menar absolut inte att jag insett att jag blivit vuxen och att jag nu ska formas in i vuxennormen med radhus, barn, fast anställning på ett jobb och husdjur.. det är bara en norm som behöver bli verklighet, om det är vad man vill i livet. det jag menar är (ja, vad är det nu? hur ska du lyckas knyta ihop det här, ellinor?)

jag menar.. att jag liksom insett någonting.. att tiden känns så påtaglig, så mycket verkligare än vad den någonsin gjort, någon gång tidigare.. och det känns som att jag kommit upp ett snäpp, att jag är på en annan nivå, i mitt liv.



på tal om ålder, och tid.. ett konstigt sammanträffande inträffade idag. jag jobbade på samma avdelning, som min gamla dagisfröken! jag mindes inte henne. hon mindes mig. mindes bror, mamma och pappa, kompisar från den tiden, mindes att jag var extra fäst vid henne och att det bara var hon som fick ta på mig overallen.. det var en känsla som är svår att beskriva, som fyllde mig när hon sa det.. var som att.. en liten del, en liten del av det förflutna, av lilla mig, hann ifatt och la sig tillrätta inombords, kändes som att livet som passerat drogs ihop och jag kände mig.. hel, på något vis.

dessert, med små stänk av citron


har fixat och trixat i köket i ett antal
timmar, och resultatet av trixet och fixet blev sex stycken skålar med digestivebotten och ovanpå dessa bottnar ett lager med vit choklad, vispgrädde, kesella och polkagrisar - ihoprörda till en smarrig dessert!

hoolabandoola



tomt på bilder, tomt på teckningar, tomt på konstiga verk. sanningen att säga.. så har jag blivit lite lat med det där, orkar inte scanna in så ofta.. och andra delen av sanningen är att teckningarna och själva tecknandet är på ett annat sätt nu jämfört med förr. då gjorde jag en åt gången, när den var klar (antingen på några minuter eller kanske efter en dag eller så) började jag med nästa.. nu är det mer som att jag.. utforskar, hehe. gör inte hela tiden färdiga teckningar, ritar mycket för att testa, typ.. lära mig, lite nya tekniker (fy, vilket tråkigt ord) och så.. varje teckning är inte som en bebis, eller som att se en del av sig själv, på papperet, så som det var innan.. det är annorlunda nu. och ibland saknar jag hur det var förr. men, det här är på ett annat sätt, och det är kul, det med, för utveckling, inom allting, är nog nödvändigt..


jane austen



har börjat med engelska-uppgiften nu, som är att leta redan på fakta om engelskspråkiga författare från olika århundraden. den första att läsa om fick bli jane austen, som skrivit stolthet och fördom (ärligt talat hade jag ingen aning om vem hon var innan jag började, kände bara igen namnet på henne och namnet på hennes bok, men nu börjar jag få en klarare och sammanhängande bild av henne).

hennes böcker gavs ut anomymt och hon blev känd först efter sin död, och idag är hon en av sin tids största kvinnliga författare.

där ser man, så det kan gå!

uppdaterat;

gick in på biblioteket och det första jag möttes av på filmhyllan var en film om självaste - jane austen. plus filmatiseringar av hennes böcker. förstod direkt, att hon är nog en som man borde känna till, om man inte vill vara helt efter vill säga (;

lånade två stycken!

ekvationer, funktioner, triljoner



oj, oj, oj.

nu börjar jag förstå varför alla säger att matte B är så himla svårt. just för att det är svårt! i alla fall nu, när man börjar komma in en bit i kursen, då blev det plötsligt himla svårt och obegripligt och komplicerat alltihop.. jag som tyckte att det var kul för en stund, att räkna matte och lösa uppgifter. trodde att jag tyckte det i alla fall, att jag kanske hade ett litet mattesnille i min hjärna trots allt (tro och hoppas kan man ju alltid göra), men det där lilla mattesnillet, om det nu någonsin funnits, det verkar ha tagit en paus eller rymt nu.. för plötsligt blev alla X och Y bara just X och Y, utan några som helst samband, i alla fall inte synligt, för min hjärna..

.. snille, kom tillbaka!


..och saknar någon du aldrig haft


  bild härifrån

lyssnar på melissa horn, som jag inte lyssnat på, på länge. gamla känslor, som  försvunnit, gamla minnen, som glömts bort, blev genast så tydliga, så verkliga. en passerad tid, passerar igen, i minnet, i sinnet.

önskar, att det bara kunde få vara ett fint minne, det som faktiskt var fint. önskar, att tiden kändes lämnad, passerad, för båda parter. har önskat, flera gånger, att det fina som funnits, fortfarande skulle finnas. men, märkte med tiden, att önskningen omöjligen kunde uppfyllas. tiden fick passera, händelser bli till minnen, och jag tror (även om jag ibland velat annorlunda, men jag vet ändå) att en del saker borde man bara låta vara, så som de en gång var, och lämna kvar så  -när man bara vet, att inget annat kan gå. och det hade nog varit bättre, om det känts så, för båda två.





(gammalt som väcktes, vad konstigt det känns, har inte känt så på länge, men någonting hann ifatt och gjorde sig påminnt, men jag vet, jag vet ändå, omöjligheten)


hoppas det ska smaka

kokar makaroner (eller pasta, om man ska vara korrekt) och lök, krossade tomater, matlagningsgrädde, tonfisk, oliver och kryddor till en sås.

nu är det middag!

lession

engelska nu. ska tydligen börja skriva om litteratur, shakespeare bland annat. förhoppningsvis blir det interesting.

goodbaj!

   bild härifrån

uppdaterat, typ en kvart senare;

det blev en snabb lektion, gick igenom vad som ska göras bara. kunna berätta om shakespeare, som sagt, och lite om hans verk plus att berätta om en engelskspråkig författare från sjuttonhundra, artonhundra och nittonhundra talet. kanske blir daniel dafoe (för att läraren tipsade om honom, och för att jag inte är så insatt i författare från detta århundrade) och charles dickens (för att läraren tipsade även om honom, och för att han skrivit en julsaga, som är en julsaga som jag tycker om) och så kom jag själv på en författare från det sista århundradet att skriva om, blir nog jk rowling som skrivit harry potter-böckerna, för att hon skapat något väldigt stort (trots att jag inte läst böckerna, men sett filmerna, och dessutom är det nog väldigt svårt, kanske till och med omöjligt, att ha undgått harry potter i någon form i denna tid).

nu ska jag jobba med projekt!

heejdå!

svart och vitt, mörkast och ljusast



det blev väldigt.. svartvitt här. väldigt.. sterilt, kyligt.

är inget bra på att fixa design, dock lär man sig rätt bra på att sitta och ändra om, men känner inte riktigt att jag för tillfället har tålamodet att få till en design som jag är nöjd med. därför får det nu duga med en ganska så intetsägande, svartvit kombination.

(fast egentligen kanske det är så, att det svartvita rymmer allt, bara att nyanserna däremellan, inte är synliga för ögat, men att de ändå, finns där)

.

du ringer
du ringer

ringer, igen

jag har is, i magen
jag svarar inte
svarar inte

låter signalerna gå
ringa ut
ta slut

känner mig
dum, elak, ond
känslokall

känner att jag borde
känna så

men känslan
inför signalerna
är mest ett

ingenting

ring, ring

och jag svarar inte
därför,

svarar jag inte



...


han som försvann.

läser en ny bok!



har läst ut sommardöden. nu är det hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann som är min trogne (forhoppningsvis) vän som följer med mig i väskan och (förhoppningsvis) ska få mig att bygga upp en låtsasvärld i huvudet att vilja sjunka in i, på bussen, på tåget, påväg någonstans och under annan överbliven tid.

tidsuppfattning

ett år.

jag brukar tycka att tiden går fort. ett år. det brukar ofta kännas som att ett år sedan, är ett halvår sedan, en månad sedan, var en vecka sedan, en vecka sedan, var alldeles nyss. i många fall känns det som att tiden springer förbi och försvinner på något konstigt vis.

tvärtom emot, vad det känns som nu.

pratade med jannike i telefon. vi pratade om nyår, och om förra nyåret.. hon undrade om det verkligen var då vi var i hennes gamla pojkväns lägenhet, åt kött med mosad potatis, pratade framtidsplaner och mål, träffade min blivande pojkvän och såg på fyrverkerier i en lokal en bit utanför staden? ja. det var förra nyår. det känns som att det var evigheter sedan, eller åtminstone två år sedan! men. trots att det bara var ett litet år sedan så var det i alla fall en helt annan tid, det både känns så, och det var så, en annan tid då saker och ting var helt annorlunda, jämfört med idag.

vi komma vi komma från pepparkakeland



känns lite tråkigt är man vill skriva om någonting, men inte får, för att man har tystnadsplikt. men så är det, så beskrivningen för denna dag får sammanfattas med orden att den varit.. knäpp, men knäppt kul!

har bakat pepparkakor och lyssnat på julmusik med mamma också, när jag kom hem från jobbet. gjorde ett papparkakshus för första gången i mitt liv. väggar, tak, världens största skorsten, ihopsatt med smält socker, dekorerat med färgglada chokladpluppar och vit glasyr. juligt, ljuvligt!

mässa.

var på sacomässan idag. studiemässa. massa olika högskolor, folkhögskolor, universitet och andra göra-efter-gymnasiet-ting var där. blev helt förvirrad när jag kom in. vart skulle jag börja? vart fanns det ag letade efter? irrade runt en stund, bestämde mig sedan för att gå igenom hela mässan, se efter vad som fanns för något.

fastnade för en skola. en serie och bildberättar-linje. den lät så otroligt rolig när hon berättade om den! kände där och då att - detta är rätt. illustrera, lära sig att komponera text och bild och så photoshopkunskap också. gick in och tittade på hemsidan när jag kom hem, och den är helt klart ett alternativ!

finns så mycket bara, så svårt att välja, så svårt att veta.

men ett val måste göras och ett val ska göras.

lätt att göra svårt

lätt att sväva ut, lätt att tappa fotfäste, lätt att glömma bort. det som en gång var tråden, kärnan. lätt att se omvägar, istället för att se rakt på. lätt att göra så mycket krångligare, än vad det är.

dumt ju.

glansigt.

var på vernissage idag också. skrev det i ett tidigare inlägg, men berättade aldrig om den.

brevid kungsträdgården, i en lokal. konstverken bestod av keramikfigurer som föreställde en flygande miss piggy, kalle anka och hans vänner, en dvärg, dumbo, troll med garnhår, kurviga keramikkvinnor. allihopa insvepta i glänsande guldglasering. vackert.

italiano resturango

det blev förrätt i form av toast skagen, varmrätt i form av lammstek och potatisgratäng. till det, rosevin och efteråt kaffe i en söt liten kaffekanna. gott var det och pricken över i:et var servitören som var förvirrad och söt, haha.

happy birthday.

idag fyller pappa år och det ska vi fira med vernissage och resturangbesök. jag har köpt en present nu på förmiddagen, och införskaffat mig en ny tröja på rea (blev inte speciellt billig egentligen, halva priset på trehundra kronor, men lättlurad är man ibland, och jag tillät mig att vara lättlurad, för blev smått förälskad när jag beskådade den i spegeln i provrummet).

mätt som en plätt efter en kurrykyckling-baugette ska jag bege mig till en keramiklera-lektion, nu!

.

samma gamla vanliga. samma samma samma. jag har hört det tusen gånget, jag VET. jag vet. jag vet. jag vet. i teorin. i tanken. jag vet sanning, jag är inte helt dum i huvudet. det är det där sista nu (det har varit det där sista länge ju) och det är att verkligen vilja. det kan vara svårt, att ändra på en vilja, att känna att man vill när man inte vill helt och fullt ut, men det är ju det där. att ändra tankar. att ändra viljor. att vara envis. och envis. det är jag. om jag bara vet vad jag vill, och vill på riktigt, då är jag envis. så det är de där två, som ska paras ihop. vilja och envishet. och så den där tron.. den där tron, på sig själv, möjligheter och oändlig förändring. den är viktig. den är riktigt, viktig.

trött, tröttare, tröttast

förstår inte hur man kan vara så trött. går omkring och blundar och vill bara sova, sova, sova. ska dock iväg till jobbet om en timme, så blir inget med det. får ta kaffet till hjälp istället!

humor.

välkommen åter - roligaste serien på tv just nu!

försöker lägga vikt vid, uppmärksamma, uppskatta, och framförallt upptäcka, de där ljusglimtarna, de där små rusen, av glädje, av lätthet, av skratt och sekundära sting av lycka. de där små tingen, i vardagen, som gör hela allting så mycket mer värdefullt.


tisdag, sextonde november

idag målade vi kroki på kursen på moderna. det är kul, när man väl kommer in i det. tog oväntat lång tid idag, precis i slutet, efter nästan två timmar, då kände jag att en massa onödiga spärrar släppte, att det började flyta på. och så skulle vi sluta, typiskt.

jobbet fungerade som väckarklocka idag också. ring ring - kan du jobba? - ja - upp - iväg - framme, fyrtio minuter senare.

tack och hej, pastejlever! (uh, lät äckelpäckel)

död på bok

ville slukas upp av en bok. nu har detta hänt (ja! ja! ja!). sommardöden heter den och när jag läser vill jag bara läsa vidare, vidare, vidare, och glömmer liksom bort tid och rum.




älskart!


dagbok, bok om en dag, denna dag, idag

larmet ringde klockan halv sju imorse och då var det bara att gå  upp och äta grötfukost och sedan vandra iväg i regnet till jobbet och sedan vara där i sex timmar och sedan åka till skolan för att lämna tillbaka filmer på biblioteket för att efter det sätta mig här vid datorn och skala en mandarin som nu ätits upp och ligger i magen.

långelilång mening!


tudiluu

snart blir det utgång för att fira sophies nittonårsdag! tjohowoho.

hänger på facebook så länge. facebook. ansiktsbok. någon som tänkt på att det blir det, om man översätter? ansiktsbok. fotobok. ja. det stämmer ju. foton. det är vad som finns på facebook! och så kan man prata också. skriva. som i en bok.

okej, nu svamlar jag. och vet du vad blogg? du känns väldigt.. öde. jag upptäckte facebook, på riktigt typ, för några veckor sedan. och vet du vad blogg? där är det mycket mer människor, än här. där.. är det inte så öde, som här (även om jag ibland, ibland kan tycka om det öde, det ensamma, men - inte i överflöd! då tycker jag inte om det).

haha. jag vet. jag låter knäpp knäppare knäppast nu. men. det struuuuntar jag i.

utgång blir det snart och det ska bli kul (peppar peppar, höhö)

hela den här veckan har varit bra. jag har sovit hos bästaste bästa johanna. vi har kattvaktat och haft fimmarathon utdraget över hela veckan, ätit mat, sjungit med till håkan och westlife, tittat på bonde söker fru och en hel del annat, vaknat tidigt, gått i slask, skrattat, och.. varit sambor, helt enkelt, haha (:

kram banan!

.

pojken i randig pyjamas och dagboken - två helt olika filmer med med en sak gemensamt; minnesvärda slut! absolut.

idag är sista dagen tillsammans med johanna i hennes systers lägenhet. har varit en riktigt mysig vecka med två supersöta kissemissar som sällskap. :)


ordspråk.

ingenting försvinner. saker och ting kan glömmas bort, men de försvinner inte. saker och ting kan förträngas, läggas åt sidan, men det är inte detsamma som att de försvinner. det man en gång varit medveten om, kan man aldrig bli omedveten om igen - så som b sagt.

jag ska börja igen. att lyssna till kloka ord, ihopsatta meningar, sådana där hoppfulla ting. börja tro igen och våga vara (allting så mycket lättare sagt än gjort, men att säga någonting bygger på en insikt om detta ting, och det mina damer och herrar.. det är en början, en grund, till något, ett något som är någonting bra, någonting viktigt).

jag har en kalender, med ett nytt ordspråk varje vecka. jag ska börja med att tänka över de där ordspråken, ett varje vecka. för att det är bra, för att det känns som att det kan ge någonting, så länge man vill tro på det.

veckans orspråk taget ur min kalender - de frånvarande saknar aldrig fel, och de närvarande aldrig undanflykter.

det ni.

nu har ni någonting att fundera över ;)


flygabortifantasin

jag vill också dyka bland koraller, se fiskar i fantastiska fantasifulla färger och former, så som fredrik gör.

dagens händelser.

känner att min blogg behöver fyllas med bilder - den ser så trist ut, och ibland talar bilder bättre än ord, och dessutom kan de piffa upp verkligheten en hel del.

sitter här och dröjer ut på tiden en aning. varför det? nja, jag vet inte riktigt.. bara, kände för att skriva. och då hamnade jag här, såklart (tomma ord tomma ord tomma ord, jag har blivit bäst på sådana).

konkret nu. idag vaknade jag upp hos johanna och var väldigt seg på att komma upp ur sängen.. inte så van vid att stiga upp klockan halv sju på morgonen. åkte buss, åkte hem, åt äggmacka till frukost, damsög huset och skakade mattor. åkte buss, åkte till skolan, hade utvecklinssamtal och en fråga kring mitt projektarbete uppstod - vilken form av bipolär sjukdom är den svåraste, typ 1 eller typ 2? jag och min lärare trodde olika, men ingen kunde vara hundra procent säker.. måste kollas upp! åt lunch med johanna och annacarin och sedan var det mattelektion med formel z och y och faktiskt så var det skönt att aktivera hjärnan med hjälp av mattetal. efter matten hamnade jag här, vid datorn.

ska åka in till staden snart, se om min mobil hittat till polisens hittegods, håller en tumme för det!

hick

high school film-tittandet för mig och johanna fortsätter! såg en tredje idag, the first time.

haha, han var ju så söt! söt-söt.

tomma ord om ingenting, om någonting, om allting?

läser hennes ord. dom känns så, beskrivande, berörande. så beträffande, mig. dom träffar, mig. dom är skrivna, av henne men, dom handlar, om mig, så som jag kände, för en tid sedan.

vill säga, att det inte måste vara så, att det är bättre, att gå.
jag känner igen mig, har varit där.

tänker, att jag har svaret, lösningen, som hon söker. att jag vet, sanningen. men. så slår det mig. att nej. någonting gick sönder, något gick i kras. någonting fattades, men något fattas ju, fortfarande, kanske ännu mer, än då, än innan, än någonsin.

den enda sanningen, jag har, är att jag fann, inga svar. gick en väg, lämnade någonting, men kom till något, bättre? jag vet inte. jag vet inte. jag vet inte. kanske är det inte alls samma, det som du skriver, och det som jag kände. men. jag tror det. jag kände igen så starkt. dock. har jag ingen. lösning. jag har inga svar. för jag gick. och jag hamnade. här. och frågan är. om här, är bättre än där? och vad fanns innan, det där? fanns det ens något, finns det ens något?

mer än tomrum, att fylla, men att fylla, med vad, när tomheten känns, så,
överhängande, stor?


måååås

haha, jag och johanna kollade på världens stördaste men världens roligaste film igår, typ!

     -skratt


jagojohannapanna

baj baj,
nu ska jag åka iväg till damen till höger!


krympt

jag vet, att min blogg blivit världens (och universums universums) tråkigaste blogg.

jag har liksom.. tappat lusten lite, till att skriva.

innan skrev jag alltid. alltid, alltid, alltid hade jag lust att skriva, alltid skrev jag. och det kändes så bra, när man formulerade tankar och händelser till ord. det var som att se sig själv. se någonting, på insidan. det var.. livsviktigt. att skriva blogg var någonting som jag älskade, ett behov, det var en del av mig, och bloggen var jag.

och fortfarande, är det så att jag måste skriva. dock känns inte bloggen lika mycket jag längre. jag behöver den, det gör jag, för att den är fortfarande är som något slags hål.. ut i verkligheten, ut i världen, ut i universum (eller ut från, från, från?). men. jag lägger inte alls lika mycket tid på den. jag pausar, jag skriver på annat håll, jag existerar inte genom den (inte alls på samma sätt som jag gjorde innan, såg mig själv, genom den.. eller, var det verkligen så? gör jag om sanninge nun, bara minns det bra, minns positivt, som det är så lätt att göra, med så mycket? kanske. kanske är det en del av sanningen, en del).

jag vet inte, om det beror på tiden i sig. eller. om det beror på, de där trösklarna och dalarna som har passerats med den, med tiden. att det gett en annan bild av verkligheten, av världen, än vad jag hade innan. jag vet inte vad det beror på, bara att det beror, att det blivit, och nu är, så som det är.




jag är ju här.

dag.

har sovit hos bästa J inatt. hon är kattvakt hos sin syster, så jag sov där som sällskap. tittade på bonde söker fru och den ensamma mamman som också söker, och avslutade med bridget jones dagbok.

idag ringde klockan halv sju och nu några timmar senare, sitter vi i skolan. letar reda på fakta om engelsk drogkultur, och det var inte det lättaste att hitta, men en någorlunda bild börjar jag nog få i alla fall.. eller, försöker att få. måste leta vidare efter mer fakta för att förstå mer.

höstlovstorsdag

hundpromenad, våffelgräddning, bloopers av tv4-profiler (HV 71 blev HIV 71, missuppfattningar blev massuppfittningar, ett efternamn blev falukorv, lars ohly kom upp på bildskärm utpekad som tysk spion, och massa andra felsägningar som gav sammanhanget en helt annan innebörd), wii sports, filmen upp (fantastiskt fin) och den där mary och många skratt - gårdagen hos kusinas vitaminas!




en liten tanke om kärlek.

det här med relationer, att vara tillsammans med någon, att vara ett par, ett tillsammans, ett vi. att tillhöra någon, vara en del av någon, av någonting, att ha någonting, tillsammans.

jag menar, jag undrar - vad är det för någonting. det där med kärlek. det där med en parrelation. vad innebär en sådan? den innebär, innehåller, är byggd på, kärlek, såklart. men jag menar.. just relationen, vad är det för någonting, att vara en del? blir man kär i någonting hos en person, som man vill ha själv, och därför blir kär och tillsammans, för att få tillhöra, vara en del, av det där fina, av den där personen?

att vara kär. att vara en part i en relation. är det att tillhöra en annan person, att lämna över en del av sig själv, till en annan person, och tvärtom, är det att bli en del av en annans liv.. och ta emot en person till sitt eget liv? är det att fly lite från sig själv, till en annan person? eller är det helt tvärtom, att klara av att vara mitt i sig själv, och just där klara av att möta en annan person? vara mitt i sig själv, samtidigt som man är tillsammans med en annan, mitt i ett vi?

är det det, som kallas kemi?

kanske. kanske. jag har inga svar, jag bara tänker i skrivande form.

.

mörk grusväg. släckta gatlyktor. insvepande. omslutande. uppslukande.


kladdiga kakemuffins

bakat!

ville baka någonting som gjorde att jag slapp gå iväg och handla, följa något recept där det redan fanns alla ingredienser hemma. hittade ett kladdkakemuffinsrecept. ja, det kan jag baka! när jag ska börja upptäcker jag att vi inte har några ägg hemma.. oh no. ett annat recept då? leta! hitta! chokolate chip cookies. ja, det kan jag baka! när jag ska börja, upptäcker jag att jag missat att se en ingrediens.. ägg, ja. så. vad göra?

ville ju baka, så skyndade iväg till affären, inhandlade ett paket ägg, hem igen och baka kladdiga chokladkakemuffins!

riktigt kladdiga och riktigt goda blev dom. delade på en med mamma, och faktiskt så.. blev dom precis så som jag ville ha dom. gott!

tisdagagagagagggagagaggagagaggagaag

telefonen ringde och väckte mig halv 8 imorse, så då var det bara att kasta mig upp ur sängen, klä på mig, småspringa och sedan vara framme på hemmet för de äldre, ombytt ännu en gång, en halvtimme senare. lite action sådär på morgonen som gör att man känner att man lever, och det i positiv mening.

nu funderar jag på att baka bröd -har lånat leilas kokbok (eller kakbok? hmm) eller om jag ska plugga -läsa färdigt engelskaboken.. baka låter aningen roligare så ska se efetr vad vi har för ingredienser här hemma och om det som behövs finns kanske det blir brödbakning om en liten stund, vi får se!

rackartyg

påväg till bussen, en tant i klagande ton -och så när ungarna ser att bussen kommer, då trycker de på knappen vid övergångsstället, så att den blir tvungen att stanna! usch usch usch..

brevid den bittra tanten, en gammal gubbe, förstående och försvarande -de är ju i den åldern, ungarna, då de tycker om rackartyg!

så himla härligt med äldre med barnasinnet kvar  (:

har jag glömt att presentera

... min vän Herr Björn?



här är vi i alla fall och handlar tillsammans, och med denna bild säger vi godnatt, och en stor björnkram till dig från oss!


övergångsgräns

mörka gator
mördande moln
svart himmel, dimmig luft

en flicka som vandrar, en flicka som andas
en flicka som helst, vill förvandlas

till stoft, till skärvor
trasa sönder
trasslande härvor

hokus pokus filiokus
ärtan pärtan piff paff puff
knuff på tös
ut på väg

smash krash smäll
rött svart grått
evig kväll

tjut tut tjut
snipp snapp snut

en stilla sekund

mörkt blev mörkt
svart tog

slut

.

godmorgon måndag, första dagen på ett höstlov.

vaknat. ritat på en katteckning. lyssnat på morgonpasset i P3. ätit havregrynsgröt med kaffe, russin och hasselnötter. tittat på bonde söker fru. ringt jobbet och berättat om det bytta mobilnumret.

nu ska jag åka till centrum och lämna in en lapp samt göra ett ärende (hahah, hemlig jag lät där.. men ger inte speciellt mycket om jag berättar exakt vad, så ja).

vi hörs och syns,
goderbaj!


RSS 2.0