Om jag längtar tillbaka?


Jag i den färgglada, blommiga trädgården,


la primas vitaminas,


på upptäcktsfärd,


kusiner på la discoteca La Bamba,


mat, mat och ännu mera mat,


mamma, storebror, födelsedagsbarnet morfarfar,
pappa, morbror, kusin, farmormor, lotta och vitamin,


och mamma på stranden.


JA!!!
Jag längtar tillbaka dit, till Gran Canaria.


lördagdentjugonionde januaritvåtusenelva


Jag tänkte berätta lite om min gårdag.

Vid 1-tiden åkte jag och mamma in till stan, köpte med oss en tunnbrödsrulle att äta på vägen till Nationalmuseum. Där såg vi en fin silverutställning, med föremål från förr och nu. Fina dukningar där silvret skimrade och när vi sedan tittade på tavlor la vi märke till dukningen även där. Såg tavlor som såg tråkiga ut första ögonblicket, men ju mer man tittade, ju mer upptäckte man, typ små människor och små hus. Tavlor med avhuggna huvuden, lite makabert sådär, och tavlor med fint ljus och lite annat.

På kvällen fortsatte jag med min tulpan-akvarell och senare såg jag och mamma på filmen Fingersmith. "Massor av spänning och oväntade vändningar" stod det på baksidan och det stämde exakt! Efter halva filmen, får man reda på att ingenting varit som man trott.. och så fortsätter det hela filmen. Mer berättar jag inte, säger istället - Se den! Tre timmar lång, men aldrig långtråkig, bara spännande så att man vill veta vart historien ska ta vägen någonstans. Se, se, se!

 

jag gråter nästan aldrig till filmer,

men det händer.


fredagdentjugoåttonde januaritvåtusenelva


Igår kväll kom Natthild på besök. Vi åt pannkakor med sylt och grädde, pratade och lyssnade en hel del och spelade Alfapet. Det var längesen sedan sist och det var trevlans att ses igen. :)

Idag är jag trött, jättetrött. Snoozade i typ en halvtimme och ögonen kändes alldeles grusiga. Men det går väl över under förmiddagen. Nu har jag ätit havregrynsgröt, målat naglarna i hallonrött och om en halvtimme ska jag ta bussen till första gången på akvarellkursen denna termin. Jag vet inte varför, men jag är lite nervös. Blir så ibland. Att jag vill gå, men ändå inte. Jag vill inte vara nervös, jag vill inte tycka att det är jobbigt, jag vill bara gå, utvecklas, känna det. Varför ska jag då tycka att det känns jobbig och läskigt att åka dit, vad ska det vara bra för?

vikt igt

tillslut
ett samtal
efter tvekan, kval
hinder och felval

tid har passerats
tankegångar kasserats

inveckling, utveckling
knäckning och sträckning

upp och ner
stor och liten
tankar som snurrar
en del av skiten

ner i hål
vrål på vrål

men nu
sa du
- uppnått mål!

Jag fattar le matematique

Fick hjälp av storebror ikväll och nu kan jag se lite logik i X och Y och alla formler och räta linjer. Det är inte dåligt, att ha privatlärare som lyckas få en att se en klarhet i allt kvällen före provet. Hoppas bara det sitter där imorgon också!

Nu säger jag godnatt med denna vackra bild från Gran Canaria - Gubben, Rosita och jag!

 

räkna på rim

pluggar som en galning
räknar som en tok
inte blir jag
mera klok

X och Y och H och K
delat, minus, gånger 2
vad får du då?

ingen aning
en svår utmaning..?

prov imorgon
hur ska det gå?
det vill jag inte
tänka på

plugga mera
hela kvällen
in på natten

måste, måste klara matten!

.

bubblar och frustar
pyser och pustar
fryser och skallrar
skakar och dallrar

inne i huvet
där är det kluvet

glatt blir till svart
dag blir till natt

undrar
har ingenting
ledit någonvart?

spy och kväljning
ler och dy
ben av bly
kan ej fly

blundar, önskar

.. gör mig ny



.


snark

Jag säger det igen -jag tycker det är så kul med drömmar. När man vaknar och man verkligen känner att man alldeles nyss var inne i en helt annan värld.

Inatt tog mitt huvud med mig på en resa till Paris, med släkten. Vi åkte upp i eifelltornet utan att jag visste att det var eifelltornet, det märkte jag på fritt fall på vägen ner. Från toppen fanns det också vattenrutchkanor hela vägen ner, men de var livsfarliga då fötterna kunde åka av om man inte drog in dom. Ett disco med frågesport om väldigt privata frågor, en hund med polkagrishalsband, gröna äpplen och soligt väder fanns också med i drömmen.

Mitt huvud är visst fortfarande på semester.


Finally!

Projektarbetet är färdigskrivet och inskickat till min lärare. Det tog sin tid, med många långa uppehåll, och det gamla välkända vänta-till-sista-stund-metoden, men nu så är jag finally finish. Har skrivit om Bipolär sjukdom och jag ångrade aldrig att jag valde det ämnet, det har varit intressant.

Helt klart är det ju förresten inte, redovisningen är kvar, nästa onsdag.. Hjälp.


Fick bli en liten egen illustration till arbetet, mani och depression blandat med ångest.

Buenos dias!

(för att hålla lite av den pyttelilla spanskan jag lärde mig på resan vid liv)

Tillbaka till skolan igen. Det känns.. ja, vad ska man säga? Sådär. Inte toppen precis. Inte så att jag har saknat det precis. Inte så att jag inte längtar tillbaka typ sjukt otroligt mycket till Spanien precis. Men här sitter jag i alla fall nu och ska göra klart det sista på mitt projektarbete. Det ska nog gå bra ändå, det tror jag faktiskt, så det är ju bra, att det känns bra med det. Och det bästa med denna dag är att jag får träffa bästa Johannis pannis prutt igen!

Nu fick du ett nytt smeknamn igen ;)


Gran Canaria

Det bästa på så sjukt länge!



Var där med släkten för att fira Morfars sjuttioårsdag, och den är firad till max. Vi haft sådan lyx som all inclusive, så har ätit hur mycket god mat vi ville på buffén varje dag och druckit hur många goda drinkar vi ville i baren. Åkt vattenrutchkanor så vi nästan såg ut som de med blåa rumpor i reklamen, dansat och hoppat runt på discoteket La Bamba nästan varje kväll, speciellt till låten Waka Waka Africa.

Storebror har blivit Mr Paradise, Kusin Vitamin har blivit flörtad av badvakterna och jag av bartendern. Lillkusin och jag har ritat teckningar med hulken som badar i poolen, Storkusin har vunnit på poker uppe på scen. Vi har träffat och pratat engelska med Norsk, varit med om en störtregnskur och hittat storebrors tvilling - hela släkten tyckte att de såg nästan exakt lika ut i ansiktet!

Vi har åkt busstur runt på ön, nära stup och sett fluffiga mandelträd och små söta byar, sett berg som liknat en munk och en gorilla, varit i en romfabrik och smakat rom, sett vackra kyrkor, tittat i souvernirbutiker. Blivit kallade guapas, ridit åsna och fått puss på kinden av en gammal spansk gubbe, smakat äckel-päckel-kräm och druckit champagne på stranden på natten.

Det har varit så sjukt roligt och skönt, och jag vill bara tillbaka dit, nu på en gång! 




efter en vecka i le paradise,

hemma igen.

jag vill tillbaka!






skriver mer sen och lägger upp bilder.


Hejdå snö!



Nu har jag packat färdigt. Puh! Det blev i sista minuten, men var så himla seg på att komma igång. Hur som helst.. Shorts, t-shirts, bikinis (en inhandlad så sent som idag) och annat somrigt ligger på plats i resväskan nu för att följa med till Gran Canaria.

Hej sol!




har börjat minnas mina drömmar igen. det tog en paus ett tag, minnet från natten, men nu har det kommit tillbaka. det är kul att minnas, men inatt drömde jag så konstigt, så verkligt, det kändes verkligen när jag vaknade. jag drömde.. att jag och några vänner var på en krog. när vi suttit där ett tag får jag syn på en person som hade en stor plats i mitt liv i ungefär ett år. denna person sitter vid bordet bredvid med sina kompisar. när vi varit där en stund, hamnar vi vid samma bord. men när jag sätter mig i samma soffa som honom, får jag tydligen inte göra det för han säger att det blev så likt som det var förr, och jag ville ju inte ha det så.. när jag tycker att det var lite töntigt tänkt, att jag inte får sitta i samma soffa, men i fåtöljen en halvmeter ifrån, blir han typ.. ledsen och sur, och han försvinner med sina kompisar. samtidigt får jag ett samtal om att jag missat en operation.. ber om ursäkt och känner mig dum, men får en ny tid på en gång.. åker iväg till operationen, som går ut på att få en slang nerkörd i halsen, ner i knät, för att typ undersöka om det har någon skada och om jag kommer få problem att gå med benet i framtiden..

den kändes så himla verklig, den drömmen. men varför drömmer jag så? varför drömmer jag om personer som jag, faktiskt, inte tänker alls mycket på längre? drömmar är väl det undermedvetna? kanske finns minnen och allt sådant, kvar i det undermedvetna utan att jag tänker på det dagligen, men att
det kanske inte riktigt är färdigttänkt ändå trots allt, och därför kommer tankarna och minnen upp i drömmarna istället?

det finns ett hål, dit solen inte når




Färgpennor, tusch, akvarell, akryl. Färgen blev lite konstig, mycket mörkare, här på fotot, men struntsamma.

Har målat och har spelat Alfapet och vunnit över bror! haha, woho! Första gången och ja, jag är stolt över det, för jag vann, jag vann, jag vann, yes! Fyrahundra poäng också. Och så har jag.. stekt pannkakor, sett på How I met your mother (på engelska utan text - bra där Ellinor, engelska-träning!) och.. inte packat som jag hade planerat, men det får bli imorgon istället. Planet går visst inte förrän klockan tio på kvällen, så det ska nog hinnas med gott och väl.


Från snökaos och skola, till sommarvärme och semester





Hallå där, nu sitter jag i skolan.

Har haft mattelektion och repeterat det som vi räknade innan lovet. Känns inte sådär jätteroligt med prov om två veckor då man glömt det mesta över jullovet. Men, jag hoppas och tror väl också, att eftersom det en gång suttit så borde det inte vara allt för svårt att lära sig igen.. Det behövns nog bara lite repetition och uppfriskning av minnet!

Gissa förresten vad som händer imorgon? Tror inte att jag berättat. Imorgon, då lämnar jag Sverige i en vecka. Tillsammans med mormor, morfar, mamma, pappa, bror, kusin, kusin, kusin, morbror med fru, beger vi oss till sommarvarma Gran Canaria för att fira morfars 70-årsdag. Det ni!

Öva på ögon, i akvarell

Min favoritsysselsättning just nu.

 första

 andra

 tredje

 fjärde

Som en liten.. sammanfattning eller sammanställning eller någonting :)

Förresten - mysteriet med den försvunna mobilsladden är löst (inte för att jag tror att någon följer det med spänning, men kan skriva ändå, OM någon trots allt sitter och funderar och tänker så det knakar på vad som hände med Ellinors mobilsladd..). Den hade inte gått upp i rök, nej. Den hade trillat på golvet och hamnat i skarven mellan mattan och ett par svarta byxor, och var typ omöjlig att upptäcka förrän jag skulle sova och lyfte på byxorna.. Sladden var återfunnen. Mysteriet löst.

Idag vaknade jag klockan tolv och var sjukligt trött. Snoozade många gånger, men gick upp tillslut. Trodde att jag skulle till skolan, men inte då. Lektionen var tydligen inställd. Åkte istället bilen med bror och handlade kattmat och lämnade in min arbetstidslapp till Bemanningcentrum. Åkte hem, målade lite, åt lunch och sedan var det jobb på ålderdomshemmet klockan fyra till nio, sedan hem och titta på Bibliotekstjuven och Drottningsoffret på televisionen.

-

Ord, är till för att uttrycka. För att kommunicera, för att få ut mera, av allt, av livet. Är det inte så? Att ord är ett redskap, ett nödvändigt och livsviktigt redskap, som skapar språk, som bygger broar, som för människor närmre varandra? Är det inte så? Att ord förväntas kunna förklara, att om man bara har orden har man förklaringen och då har man lösningen? Är det inte så? Nej, det är inte så, och det är ju dumt att jag skriver det som en fråga när jag inte undrar, utan jag vet. Att ord är mycket, men ord är inte allt. Det finns olika språk, både i olika länder, och det finns kroppsspråk och bildspråk och känslornas språk.. En del saker, går inte att utrycka i ord, en del saker, existerar bara i andra former av språk. Det spelar ingen roll hur många ord man försöker att klä in i, för det är en känsla, eller det är en illusion, eller det är en abstrakt tanke.. något som kan försöka beskrivas i ord, men något som inte är ord, hur många bokstäver man än använder.

försvunnen sladd

Det här är ju inte klokt.

Jag hittade min mobilkamera-inladdningssladd till datorn, i en påse i mitt rum för typ fem minuter sedan. Blev glad för det, för jag visste inte innan vart den var någonstans. Sekunderna efter fyndet drog jag ut en sladd ur väggen två meter därifrån, gick ner för trappan, hämtade en knäckebrödsbit i köket, hämtade datorn i vardagsrummet, gick in på brors rum och satte igång datorn.. allt detta tog sammanlagt typ en halv minut - men ändå är den där mobilkamera-inladdningssladden spårlöst försvunnen!

Den bara försvann, någonstans på den där jättekorta vägen, och den finns inte någonstans, jag har letat och letat men den är borta! Det är bara så knäppt.. Poff, upp i rök liksom. Jag fattar inte, jag har verkligen letat överallt.



Nu ska jag göra som flickan på teckningen, linda in mig i mitt täcke, och somna. Godnatt.

Hej,

här händer det visst ingenting.

Jag har inte skrivit på länge, länge. Har varit hemma, har varit sjuk. Har spelat en massa Alfapet med storebror och proppat i mig resterna av julgodiset. Har målat och tittat och skrattat åt Solsidan, dessa dagar då bloggen stått tom.

Idag har jag varit extremt trött, och jag har jobbat - ingen bra kombination, men det har gått ändå. Kaffet är en räddande ängel i vissa (många) stunder.

Nu ska jag äta en eller två koffeinsugtabletter med lakritssmak (köpte dom i mataffären igår och tydligen ska åtta tabletter ge lika mycket pigghet som sex stycken energidrycker, dock kände jag ingen skillnad efter tre.. men men, jag ger dom en chans till idag) och sedan åka bussen till flemingsberg där jag ska äta kebabmiddag med Helena och Kelly.


toppen och botten

botten att jag är sjuk; hostig, rosslig, snuvig, ont i halsen, lite huvudvärk och feber då och då.

toppen att jag köpt ett Alfapet-spel som jag och bror spelat gång på gång (men botten att han vann hela tiden.. haha)


Edward saxhand-inspirerad



Imorgon ska jag nog åk skidor med bror i Hammarbybacken. Är sjuk egentligen, har varit det i två dagar nu, hostig och snorig och ont i halsen.. Men det börjar bli rastlöst att spendera dagarna framför tv:n, även fast ritblocket lindrar väldigt mycket och tillsammans med det känner jag att de här dagarna varit.. hmm, lärorika? Aaa.


Per Oscarsson



Härifrån minns jag honom mest, från filmen Kan du vissla Johanna? som går varje julafton. Det har varit mitt favoritprogram i många år, och det känns sorgligt, att han är borta nu. Minns honom också från Julkalendrar och från andra filmer, jag tyckte om honom som skådespelare..

Det känns sorgligt.

Soffpotatis på nyårsdagen

Vilken konstig dag det här blev.

Gick och la mig klockan sju imorse, efter att ha firat nyår tillsammans med Kelly, Sophie, Emma och Emil och några fler. Kunde däremot inte sova något vidare så två timmar senare placerade jag mig i soffan under en filt. Och där stannade jag. Hela dagen nästan. Var så otroligt trött och när jag låg där insåg jag att idag var den bästa dagen att ha som soffpotatisdag - det är nyårsdagen och det innebär en massa filmer på tv!

Mus i sitt eget hus, som jag minns att pappa hyrde en gång när jag var liten och hade feber och var hemma från skolan, Robotar, en animerad film, Tristan och Isolde, den var sorglig men bra, Min bästa väns bröllop, som jag sett ett par hundra gånger ungefär men den är rolig, dokumentär om Charlie Sheen och så såg jag lite av Surfs up! Många bra filmer, som jag sa ;)

Ätit konstigt har jag gjort också. Avokadosar, nudlar med curry, hemmagjord glass, oliver, inlagda vitlökar, frusna köttbullar.. och nu har jag precis bakat en lingon, russin, nöt-limpa! Kan bli så att jag smakar en liten skiva av den också innan jag går och lägger mig..

Avslutar med de två enda någorlunda tydliga bilderna från nyår, på tunnelbannan;






- hejdå tjugohundratio, hej tjugohundraelva

RSS 2.0