Idag,

har jag och pappa flängt runt till olika affärer för att leta sovsäckar, och vi hittade det vi sökte. var en sväng till centrum och maxi också, för jag ville köpa en blombok, men hittade ingen som jag ville ha. och så djuraffären, för att fylla på i pappas fågelfrö-resturang utanför fönstret :)

jag lagade en falukorvsomelett till lunch och efter den gick vi på en lång promenad. gick bland de nybyggda husen (nybyggda och nybyggda, kanske.. sju år typ) och följde en stig och en å som legat mitt i skogen, men som nu låg insnirklat i husområdet. det kändes faktiskt sorgligt, liksom.. den stigen och ån, de tillhörde min och mina bästa vänners snabbväg hem från skolan en gång i tiden, dold i skogen.. men nu finns den inte längre, inte på samma sätt och jag fylldes av en påtaglig tomhet, som jag inte trodde jag skulle känna, när jag såg det.

vi avslutade promenaden med en varsin glass, lakritspinne och geichastrut -mmm!

för att jag är uppslukad,

av tredje boken denna serie - Ljudet av ditt hjärta.


materialistiskt

jag är kär i mina nya träskor,

typ.

tack.

idag satte jag hjärtat i halsgropen och fick hjärtklappning i ungefär en halv minut, som var den längsta på länge och som tusentals tankar hann gå igenom hjärnan under.



mamma hade sprayat mitt hår med blekningsspray (ja, hade tänkt bli blond igen i sommar) på baksidan och ester var ute i sele. jag går in en liten stund och när jag kommer ut igen.. är selet på andra sidan staketet.. och ingen ester i det..

hoppar över staketet, tittar i buskarna, obehagliga tankar passerar genom hjärnan, går ner till vägen nedanför staketet, ropar på ester.. och hon kommer småspringande över vägen!

jag överdriver inte när jag säger att.. ja, hur ska jag beskriva? den paniken som jag kände i ungefär en halv minut som kändes som så otroligt mycket längre tid, och lättnaden som följde när hon kom springande.. ja. sjukt stor kontrast mellan dessa två, och ibland undrar man, verkligen på riktigt, om det är någon snäll där uppe som styr ens liv och dess händelser i positiv riktning ibland?


.

hej, blogg.

plötsligt fick jag lust att börja skriva ofta, och mycket. plötsligt fick jag lust till det, och ungefär lika plötsligt kommer säkert den där lusten att lämna mig igen. ibland kommer inte orden, allt för ofta, kommer inte orden.

men det var inte det, som jag loggade in för att skriva. så, istället för att skriva det som jag inte skulle skriva, kan jag lägga in en bild (eller två eller tre eller fyra eller ännu fler, vem vet)



en bild fick det bli, på prästkragar.

idag, mina vänner, så har jag.. vaknat. ätit frukost. åkt bussen till alléplan där jag mötte upp jenny. handlade biggaråer och sharonfrukt och torkade frukter i youghurt. var i blomaffärren och hon köpte en bukett. åkte hem till henne i spöregnet och vi hade en minipicknick med thé på hennes golv. regnar det ute, får man vara kreativ, flytta picknicken inomhus istället, såklart.

en stund senare, satt jag på bussen in till staden. mötte upp mamma på söder och vi satte oss på ett café med en varsin lunchsmörgås. tittade på människor i regnet utanför fönstret och pratade och åt, fikade kladdkakeefterrätt också. tittade runt på indiska, innan vi åkte tunnelbanan och bussen hem igen.

på eftermiddagen och kvällen jobbade jag, och detta var i stora (och små) drag, min dag.


flower power-time


ros


penseer


prästkragar


godmorgon, Onsdag!

vad har jag nu? har jag semester (jag har ju faktiskt jobbat en hel del under hela året, och ska jobba mer i slutet av sommaren) eller har jag sommarlov (jag har ju pluggat under året, och kommer att börja i skola igen i höst) eller har jag bara.. ledigt? jag vet inte vad det räknas som, men ledig är jag i alla fall och denna lediga dag ska jag;

- gå långpromenad med radion i öronen (mobilen är tillbaka och lagad vilket innebär att jag kan ha radiosällskap och lyssna på musik igen!)

- gå förbi den gamla gymnasieskolan igen (ja, jag skrev rätt.. jag som aldrigaldrig skulle tillbaka dit igen. men. nu är det så att igår slog det mig att jag ju har glömt att göra färdigt mitt keramik-huvud, och det är synd faktiskt för jag ville göra klart det, men i alla fall så ska jag förbi skolan och hämta hem det, så får jag göra klart det någon gång i framtiden kanske.

- låna en bok på biblioteket (hade tänkt låna tredje twilight-boken på engelska, men jag har nog ångrat mig. kommer in i den bättre när det är på svenska, så att jag förstår precis allt, för det är en bok man vill komma in i ju..)

- ansöka på csn till hösten.



det här blev en att-göra-lista, mer för skrivandets skull än läsandets, och för att få en liten linje att följa under dagen. fick en väldig lust att gå på något museums-aktigt också.. får se, ska kolla upp, på the internet, vad som finns, så får jag se. kanske inte idag, men en annan dag. vill ju läsa också, börjar komma till upplösningen i Midvinterblod av Mons Kallentoft nu. spännande ju.

händelser

äter utan att känna smak och ska snart bege mit till morföräldrarna. har vait i skolan på morgonen, grattat johanna till studenten en dag i förskott, varit en sväng med henne och anna-karin i centrum och köpt blommor, lämnat tillbaka de sista böckerna och dutten, kramat lärarna hejdå (efter fyra äntligen avklarade år!) och gett en lärare L blommor och ett egengjort kort, som tack för all hjälp med möten och papper och massa det här sista året.


johanna&jag


studentnallen


johanna&anna-karin

trevlig helg, och grattis till alla studenter överallt!



för jag har tagit studenten, fy fan vad jag är bra! (för ett år sedan, men först nu gills det på riktigt!)

Löjtnantshjärtan



efter att ha varit hos mormor och morfar förra helgen, gått runt i deras sagolikt vackra trädgård, fick jag som en slags blom-mani när jag kom hem. ut på promenad, spana blommor, plocka buketter, leta reda namn i växtböcker, lära mig alla blommor i området utantill. på bara några dagar, har jag blivit något av en expert på blommorna här omkring. det är skoj.

och ännu mer skoj är att i övermorgon tar största kusinen studenten uppe i dalarna, så då ska jag och de andra kusinerna och släkten på den sidan, upp och gratta, wooho!

och samma dag tar johannapanna studenten (så bajsuperduperdumt att det krockar) så henne ska jag gratta i förskott, redan imorgon!  ♥

linslusen Ester





Finally! Jag har en ny digitalkamera (eller ny och ny, det är min allra första faktiskt, har bara haft vanlig kamera innan, och så kamera på mobilen förstås).

Ester fick agera fotomodell och såhär fin blev hon.

:)

kamerakrångelbångelköpning

Projekt: Köpa digitalkamera

det var inte ens tänkt att det skulle bli ett helt projekt av det, utan var tänkt att.. ja, helt enkelt att jag ville köpa en kamera och att jag bestämde mig för att göra det, och av en slump samma eftermiddag (igår) hittade mamma en annons om en bra och dessutom billig i siba-katalogen. jag åkte dit, och när jag gick därifrån skulle jag ha en kamera med mig var tanken, inga krångligheter. men nej, då var den ju slut (andra dagen efter att annonsen kom ut! inte okej, tycker jag faktiskt) och plötsligt så förvandlades det till stora projektet.. har kollat runt på flera elektronik-affärers hemsidor, sett efter vad som finns och jämfört och bestämt att om jag inte jobbar imorgon så blir det en bussresa till nacka forum och media markt, och kanske en del andra affärer med elektroniska produkter så som en digitalkamera till mig. please?

-

började på en ny bok för ett tag sedan också, så jag följer traditionen som jag själv skapat, att lägga upp en bild på den här, i kategorin Boktok;



den första  av fyra böcker (olika berättelser, olika årstider, samma poliser). har läst den andra, sommardöden, men inte höstoffer och vårlik, ännu.

-

det känns faktiskt tomt. utan big brother klockan tio varje vardagskväll. jag saknar det. buhu.

Godmorgon allesammans!

vilken strålande dag. solen skiner, det är varmt i luften och med dessa ord låter jag som en pensionär, men det struntar jag i för idag vill jag välkomna solen, välkomna sommaren.

- hej på dig, värme!

sitter ute på baksidan med ester. har ätit frukost, dammsugit huset. ska snart promenera till elektronikaffären siba och införskaffa mig en digitalkamera. woho! har känt mig aningen handikappad sedan min förra mobil (med bra kamera!) gick sönder och jag köpte en ny mobil.. det enda jag tyckte var viktigt var att kameran skulle vara bra, och så lyckas jag ändå köpa en med dålig kamera.. hm :/ i-lands-problem, men ack så jobbigt ändå. så, idag ska jag köpa mig en ny kamera, börja dokumentera och spara ögonblick i vardagen!

förresten, jag har ju inte berättat här på bloggen.. det blir inget blekinge i höst. nej. planen är ändrad. det blir.. öland istället! det känns så overkligt och jag är så ofattbart glad (kanske till och med lycklig?) över det.

nu mina kära vänner, ska jag lämna er och möta dagen. tjohej!





uppdaterat; det blev ingen kamera.. den var slut. på alla affärer..  #@!!*&!

RSS 2.0