Naturhistoriska Riksmuseet

och Cosmonova.

Igår var det tänkt att hela familjen (första och enda gången denna sommar) skulle ut och segla, men när vi vaknade till mulet väder, risk för regn, åska och kuling förblev det just en tanke, en plan som inte kunde bli av.. Trist och supertråkigt.

Men, istället för segling, och istället för att stanna hemma och deppa över att den inte blev av, så blev det ett besök på Naturhistoriska och en film om flygande dinosaurier i Sveriges största 3D-bio. Hur häftigt som helst (enligt mig, mamma somnade så hon var nog inte lika imponerad ;) Visste du att det fanns en flygande dinosaurie som var 6 meter hög, med 15 meters vingbredd, som endast vägde som två vuxna människor sammanlagt? Som hade ett ihåligt skelett och på ett vingslag kunde flyga ett halvt varv runt jorden? Rätt så imponerande och det var ju nästan som att man befann sig mitt ibland dessa stora varelser när allting visades i 3d! Coolt.

Gick genom museet efteråt också och såg bland annat detta;







Eftersom vi inte kom ut med båten och därför inte hade minsta lilla chans att se en säl (inte för att det händer särskilt ofta, men ändå..) passade jag på att fota dessa! Inte så levande, men ack så söta!

En bamsestor fågel som levde för längesedan och är släkt med andfåglar såg vi också..



Tänk om det skulle finnas sådana fortfarande!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0