intresseklubben hurrar och apploderar mera mera

är inne på facebook. känns lite konstigt, faktiskt. brukar inte vara inne där. eller jo.. är inne där, lite ibland, korta stunder, bara för att liksom.. kolla runt. men utan att vara aktiv. men. så loggade jag in nu ikväll. och var lite aktiv för en gångs skull. mest för att mobilen försvunnit, och faceook är ju som en slags kontakt med omvärlden.. och jag upptäckte, att det är ju rätt så mysigt, att vara inne där, faktiskt.

vilket oerhört intressant konstaterande (nej) men ett konstaterande och en upptäckt (en väldigt sen sådan) hur som helst.

magitragi

titta,

där ligger en flicka, med fyllehicka
i en värld så vacker, så underbar
där under bordet
på en bar

några drinkar har hon druckit, också några öl

en vattenpöl förvandlas, till glittrande sjö
en grönskande skog uppväxt ur en krog
mitt i allt vimmel, en stjärnklar himmel

synen har förändrats, synen har förvrängts
de ständiga spärrarna
förträngts

världen är så vacker, så underbar
den är bara hennes

bakom mellan under
hick och dunder
dessa stunder

under bordet
på en bar

.

voff


muu



hittade en väldigt fin kofta idag, på indiska. såg ut som en färgpalett med gult och rött och blått och lila och grönt, och alla färger däremellan. som att vara iklädd i målarfärg, en färgklick i vardagen. en väldigt fin kofta som jag önskar mig i tjugoårspresent.

ja.


ring ring, tystnaden är så total

borttappad mobil. ännu en gång.

jag vet inte hur jag lyckas (eller misslyckas kanske är mer passande?) men nu är den borta igen. antingen tappat på krogen eller i taxin därifrån. inte bra. hoppas på att den kommer tillbaka, på något sätt. dock känns chansen ganska så liten..

men. den har kommit tillbaka förr, under de konstigaste omständigheterna, så.. totalt omöjligt är det inte!

kryssa!



var som sagt på finlandskryssning med J från igår till idag. det hela började bra med att vi befann oss vid slussen en halvtimme före sista incheckningstid, då vi tänkt lite fel.. så det blev till att skynda till t-banan och som tur var - hinna med färjan!

de tjugofyra timmarna på båten fylldes ut med att handla på taxfreen, äta jordnötter i hytten, skåla, gå mellan de olika dansställena, heja på spelmaskinsspelarna, prova parfym som luktade lera, dansa, vila, läsa, hitta en borttappad människa, hitta en låtsaspojkvän, hitta en turmänniska, vinna tvåhundra kronor på spelmaskin, se på öarna som åktes förbi, med mera mera.


bär.

lingonyoughurt, lingonpizza, lingonsylt på pannkaka, lingonchoklad och lingonväxt.

jag har kommit i någon slags period, då jag är ovanligt sugen på lingon, och detta röda lilla bär verkar finnas överallt, i alla möjliga sorters former.

 skumt, men gott!

morgonmeningar

när det som varit fint, blivit fult. när det som varit spännande, blivit långtråkigt. när det som givit hopp, bildar återvändsgränder

när tiden flyter fram, förändrar, åt fel håll.. då har det gått för långt, i ett och samma spår.


bara en röra, av en massa tid

fylla upp, fylla ut, försöka, utan att riktigt få till det där flytet.
- det är någonting som fattas
.


!

vill leva i en fantasi. glittrande människor, pirrande känslor. fyrverkerier och färgexplosioner och lyckorus. vill leva och känna livet, vara i en övernaturlig, överdrivet vacker, verklighet.


ej existerande.

haha! det är inte min dator och mina bilder det är fel på - det är ju fel på hela bloggvärlden och internetuniversum!

diagnostisera problemet (eller definiera? äsch, vet inte, men något obegripligt i alla fall..) kom upp nu när jag loggade in på skolans dator och J hade också haft samma problem.. vilket innebär att, just det, min dator är frisk som en nötkärna hemma och har alltså inget problem igår som jag borde ha kunnat lyckas lösa!

skönt, skönt.

mjauuu

KATT  -kanske inte färdig än, men ändå.

i större format nu än vad den var i föregående inlägg, lyckades på något sätt gå runt problemet, men det är ännu inte löst för min dator är fortfarande knäpp i huvudet eller knäpp i hårddisken eller vad ska man kalla det när det är en dum dator det handlar om?



gah, vad jag låter negativ. jag är trött. jag borde sova snart. men först. ska jag berätta. vad jag gjort idag. lite fort.

arbetat på ålderdomshemmet. åkt en sväng till skolan. stekt blodpudding. ritat av ester. tittat på i anneli. blivit trött. och i den sista punkten, där befinner jag mig nu. så jag ska gå och sova snart. är egentligen inte sov-trött, utan mer.. vad ska man kalla det? trött-på-tänka-trött, eller trött-på-att-vara-vaken-trött? äsch, något sådant i alla fall, någon sådan trötthet känner jag så jag antar att det då är lika bra att sova.

godnatt!

hoppas att jag drömmer någon rolig eller vacker eller magisk dröm inatt,
som jag minns imorgon bitti när jag vaknar..

-

vet inte vad det är med min dator idag, blir så himla trött bara. går inte att ladda upp bilder som jag redigerat om, i bloggen.. och det har ju fungerat innan! blir bara så trött, när jag försöker och försöker men ändå inte lyckas förstå.. GAH!!

låter helt negativ nu. men jag är trött för jag förstår liksom inte och det är frustrerande!

GAH!!

 


konstigaste samlingen

läste i metro idag, om en man, som samlar på navelludd..
han hade samlat det i burkar, i tjugosex år.
det hade blivit många burkar..

- uh!


forsande fall

här kommer en fortsättning, från ett före detta inlägg med en liten serie fotografier från åre.





det var sagolikt, det var det verkligen,
tänk att naturen kan vara så vacker, i verkligheten..


denna dag idag

har varit på ikea idag med mor och far. köpte med oss mönstrade muffinsformar, svart tyg från fyndlådan som ska förvandlas till en väska, små julgranskulor, en rosa blomma och mörk choklad.

åt lunchsmörgås i skärholmens centrum och drack kaffe. gick i en del affärer och jag köpte med mig en halsduk som ska trollas om till en kjol med hjälp av resår och nål (det ni.. ;)

sydags, nu!


kryssning gånger två

onsdag - kryssning med en vän vid namn J + annike
december - kryssning med en vän vid namn J + ohanna

från stockholm till åbo till stockholm och det ska bli skoj!


härvor ur huvud


ibland är det som att teckna är det enda språk jag klarar av.
-lånad medhållen mening


förvirrad.

nej. det är inte måndag idag, som jag sa igår när jag pratade med J i telefon. och nej, jag fyller inte heller nitton år nästa födelsedag -jag fyller tjugo. och nej ännu en gång, det var inte starke man på tv igår kväll, som jag skyndade mig igenom promenaden för att hinna se -det är på söndagar.

igår var jag, just det, rätt så förvirrad, om man säger så.

igår var det lördag, idag är det söndag -och jag var åtminstone inte så förvirrad imorse att jag råkade åka iväg till skolan idag, tur det.

kloka ord på en krog.

okej är bra.

i sammanhanget lät det mycket bättre och mer iniktsfullt och klokt. men skriver ner meningen ändå som jag fick ta del av igår kväll -okej är bra. det måste inte alltid vara jättebra, ibland är just bara okej bra.

lugnet före fallet före lugnet







en lite serie bilder från åre.


hatt av härvor



nu,

dricker kaffe latte,
lyssnar på gammal musik och snart ska jag och mamma iväg och se på en gammal idol som ska uppträda på ett nytt köpcentrum.

hörs sen, hej!

konstiga verk, kaosverk

ny kategori (eller nygammal kanske jag borde kalla den - ny i denna blogg men gammal i den gamla bloggen. hur som helst, den fick följa med och följas upp här i) - konstiga verk av mig.

mina verk. som kan vara rätt så konstiga. och här kommer ett, med rätt så mycket kaos.



imorgon ska jag börja en akvarell-kurs. lite läskigt, men ska bli kul, vill lära mig mer, mer, mer.

te-dags nu. hej!


.

pannkakor med vispgrädde och sylt - så enkelt men så ofantligt gott!

anonymous

god torsdag.

dagens schema

- ett slags möte på morgonen
- matematiklektion -
kanske få reda på resultatet från provet måndagens prov!
- keramiklektion - fortsätta med skålen, och förhoppningsvis är min gröna mugg med gristryne bränd och klar.

japp. japp.



och nu ska jag läsa ur engelska-boken go ask alice. har läst den på svenska innan för länge sedan, minns att jag tyckte den var bra, så den ska nog gå ganska så lätt att läsa igenom. handlar om alice. som börjar knarka. och fastnar i det och sjunker allt djupare ner. och ja. vill du veta fortsättningen, får du läsa själv (;

att skriva blogg.

har suttit och rensat. skrivit ut, sparat och raderat. gamla inlägg. för att. jag inte får någon riktig klarhet. på hur jag vill ha denna blogg.

jag började skriva för en månad sedan. öste ur. ord efter ord efter ord. det blev mycket. många meningar. hade inte skrivit utan att tänka på länge, så det var som att allt kom, rann ur hjärnan, fyllde upp inlägg efter inlägg, allt på en gång. skrev och skrev och skrev, och så sakteliga, började det där behovet av att ösa ur lägga sig..

och så. när jag såg tillbaka nu. kändes det bara inte bra att ha allt det där sparat, här på bloggen. det bara kändes inget bra. kändes för.. öppet, på något vis. kändes som att det där gamla satte sig som en spärr, tog emot att fortsätta skriva när det fanns där i bakgrunden. så. det fick bli såhär istället.

från och med nu håller jag mig till både blogg och mina kära gamla dagböcker (försökte ju att ha allt i samma - alltså här i - men nej, det går inte, det gör inte det, inte i längden. kombinera är bättre, så mycket bättre). kan inte skriva allt på samma ställe, även om jag skulle vilja - det tar liksom emot i hjärnan.

så. det här blir väl som en slags nybörjan. eller inte. en fortsättning, det är det!

hej på dig.

kanske finns du där en dag, i den dröm där jag vill vara

hej och godmorgon.

en plan. för denna dag. planerar just nu, just i skrivandets stund, för. just i detta ögonblick har jag ingen plan. så. let´s start!

äta mellanmål - youghurt med müsli
åka buss till handen för att köpa eyeliner
skolan och engelskalektion

hmm. vad ska jag plugga idag?

börja läsa engelskaboken - go ask alice.
titta igenom projektarbetet och fixa med informationen jag har fått fram.

ikväll ska jag få en klarhet över folkhögskolor också, se efter om det är någon med arbetsprover som verkar intressant, och vad dessa arbetsprover ska bestå av i så fall. har ju kommit av mig med hela den där biten, får ta tag i det igen (inte mycket egentligen att ta tag i ju, bara få en klarhet, det är vad jag kan göra nu, så - gör!)

och så till sist ska jag göra mitt collage-för-dagen i min lilla en veckas collage-serie. färger och känslor och bilder bland annat, som illustrerar just denna dag, som ännu är oskriven (även om den är planerad).

haha. ja. då är det bara börja då!

hoppas att de ringer från jobbet också - vilket innebär att alla dessa planer går i stöpet, men. det gör inget! då får de tas tag i imorgon och på fredag istället. men. så länge de inte ringer, då är det denna plan som ska följas under dagen.

hejdå och god fortsatt dag!

mmm

målarkurs ikväll, på moderna.

målade dock inte idag. gipsade. min fot. först underdelen, sen överdelen, med en liten spricka emellan. ska sätta ihop de båda sedan. den övre och den undre så att dessa två tillsammans bildar en form av min fot. ska hälla gips i formen. gjuta. och vips (om det går som det är tänkt) - en gipsfotskulptur!

du rödgråtna kvinna

kvinna, du kvinna
du rödgråtna, kvinna

varför vattnade du
tunnelbanans vagn
med ditt vatten?

vad hade hänt?
hade världen vänt?

åh -
kvinna, du kvinna
du rödgråtna, kvinna

vad var det där, som kom ut?
var det livet ditt, som tagit slut?

mitt i mängden
massor av liv

skrattande, stressande, sorgsna
däribland
du


säg mig

kvinna, du kvinna

- får jag fånga, dina tårar?
får en främling, trösta dig?

säg mig
jag ser dig

kvinna, du kvinna
du, rödgråtna kvinna

se mig

-hej

.

till ljudet av andreas lundstedts sommarprogram, varvat med bandit

städar igenom rummet. kände att det behövdes.

nu börjar man se att det faktiskt är ett rum igen, att det fanns ett golv under högarna av dagböcker, färgpennor, cd-skivor och annat som dekorerat golvet sedan jag började städa sist, men avbröts och sakerna har blivit liggande och bildat små berg att bestiga för att komma fram till sovplatsen. fram tills nu - nu är det öppet golv igen!

tacka nej, nej tack

åh. vad jag inte tycker om. att tacka nej. när de ringer. från. jobbet.

tycker verkligen verkligen verkligen inte om det. känns inte. bra.

jag ringde dit igår. för att det inte skulle bli såhär. att jag skulle vara tvungen att tacka nej igen. men det blev visst missuppfattning med tider. hoppas hoppas hoppas att det inte gör någonting. det var ju bara missuppfattning. menade förmiddagen. uppfattades som eftermiddagen. ringde idag. nej tyvärr, tisdag eftermiddag kan jag inte jobba. ju.

tycker inte om att tacka nej. för jag vill faktiskt jobba, så mycket som möjligt. för flera anledningar.

dels. för att pengar behövs för att jag vill vidare, i tillvaron, i livet.

dels. för att jag trivs (och så fort jag skriver ordet kommer den där känslan av rädsla, som gör att det tar emot att skriva ordet, för att på något sätt känns det som att när det skrivs ner, dokumenteras, läggs fram så tydligt, då är det som att det ska spricka och försvinna.. tappa innehållet, tappa magin, det där vackra, det där positivt laddade - rädslan att det ska försvinna så fort ordet skrivs, den gör att det blir som ett motstånd, att förvandla den bra känslan till ett ord).

i alla fall. så känns det, så som jag skrivit nu.

en kväll med J

Hellströms. Öl. Rosa pantern. Öppet förhållande. Skratt. Kyla. Sms. Tunnelbana. Soft. Skål. Musik. Människor. Botten upp. Vandra. Ramla. Prata. Åka. Vänta. Ringa. Främlingar. Mandarin. Skåla. Sova. Sent.

Lyssna. Sjunga. Skicka. Musik.


kristian anttilas låt -oceaner

jag simmar i oceaner av svart.

så trodde jag att ha sjöng. lyssnade idag när jag var påväg till jobbet - jag simmar i oceaner av svart - och så massa musik av instrument efter det. jag simmar i oceaner av svart, sjöng jag med, och tog några simtag i luften. låtasades. att jag simmade. var en del. av hans ord. som sjöng. av instrumenten. som spelade. oceaner. i svart.

(men. nu så visade det sig ju att när jag sökte på texten gick den inte alls så, ordet simma finns inte med. men. ändå. det fanns med på min väg till jobbet idag. och jag simmade, tillsammans med, ordet, som jag troddde fanns, och som fanns, just då, existerade, i det, i den, svarta oceanen.

jag gillade den meningen, som fanns men ändå inte)

städning, sortering, lyssning och jobb, men inte jobbigt

godkväll.

vaknade vid halv elvatiden idag. åt frukost, såg på sjunde himlen och funderade på vad denna dag skulle fyllas ut med. bestämde mig för att plugg skulle passa bra plus städning av rummet. det har blivit rätt så.. överstökigt (finns det ett sådant ord? nej, jag tror inte det, men nu existerar det i alla fall, här, i denna mening). brukar i vanliga fall inte bry mig särskilt mycket om det ligger små högar på golvet, bara jag själv vet vad som ligger i dessa högar.. men nu kände jag bara för att få det, genomstädat. ja (:

så mycket städning blev det dock inte. lyssnade och såg på filmer om bipolär typ 2 till mitt projektarbete. hade tänkt göra det samtidigt som jag sorterade bland saker och ting, men programmen var för intressanta, så kunde inte koncentrara mig på något annat samtidigt. så kan det gå. ja (:

och så ringde de från jobbet vid tvåtiden och frågade och jag kunde jobba klockan tre.. och ja, det kunde jag! så städningen blev det inte mycket av, men plugg och jobb har hunnits med och idag har varit en bra dag, har känts så, har trivts, har sett, fint. ja (:


mr clouuudmaaan!


skolabibliotekomuseum

hej.

hej hej hej.

vad ska jag skriva? det är så olika, hela tiden. vill skriva så olika, hela tiden. typ. ungefär. tänkte skriva om något bra, men så kommer jag in på något annat, inte lika bra, i skrivandet. är nog så. ofta. att det är lättare, behovet är större, att skriva, när det är om något som inte är så bra, för då behövs det där vid sidan av, den där kanalen, som i detta fall är orden, att få ut det där, som inte är så bra, genom dom, orden.

hmm.

ja.

snart har jag keramiklektion. det är en bra sak. och idag har jag ätit lunch med j. det var också en bra sak.

jag har varit på biblioteket också.
letat efter någon bok, utan framgång. jag visste i huvudet vad jag ville ha, kände i hela kroppen, men kunde inte finna det jag sökte. ville låna en bok. med en mörk historia, men ändå ljus. en fantasivärld, som ändå kunde kännas verklig. en mörk, mystisk, vacker, spännande historia ville jag läsa. visste inte vart jag skulle leta, blev ingen. blev rita istället, en stund och komma på att det nog finns en bok där hemma som stämmer in på det jag vill läsa.

igår var jag och mamma på uställning. på nordiska museet. en kläduställning. modets makt hette den och innehöll kläder genom tiderna. stora puffiga klänningar som såg ut som bakelser. en film om hur man klädde på sig dom. sjalar med blommönster som kallas kattun, som jag har liknande hemma och som tydligen funnits väldigt länge. papperstrosor och nylonskjortor och en beatlesklänning och hippiekläder från flower power-tiden. efteråt hann vi med att gå igenom plast-utställningen också och där kände vi igen bunkar som mormor har likadana hemma och silar och termosar bland annat.

hejdå. nu ska jag äta smörgås.

måndag morgon till måndag måne

hej blogg.

här sitter jag. och dricker fun-saft med jordgubbssmak blandat med kolsyrat vatten. det är gott, väldigt gott är det, ja.

och ord kan bli väldigt roliga också, märkte jag nu, om man byter ut några bokstäver mot några andra. råkade skriva fel. fun-saft blev fun-suft och vatten blev varren. knas. lite småskoj, sådär.

tittar på ullared nu också (eller det gör jag inte alls det men programmet står på i bakgrunden) och idag har jag varit i skolan. skulle träffa bildlärarB men det blev inget. blev en lunch med bästa J istället och en varsin kaffe efter det. mys. pys. och prat om helgen och planer inför det snart fyllda tjugonde året. :)

och så har jag.. fixat med en faktura som blivit fel, och på tal om ord så lärde jag mig ett nytt ord i och med det -makulera. låter som marulk. fast innebörden är en helt annan än en fisken. makulera- tyckte det lät roligt.

tittat efter en tröja till mamma men den fanns inte. tittat i en secondhand-butik utan att hitta något. tuggat ett jordgubbstuggummi från tuggummiapparat. läst några spökhistorier och några sidor ur boken jag är inne i nu - tills skulderbladen blivit vingar av sofia rapp johansson.

gått promenad med kattfnatt och börjat se på this is england. ska se färdigt ikväll! räknat matte på mattelektion och lagat kycklingwook har jag också gjort denna måndag vecka fyrtioett och det var lätt som en plätt.. det skrev jag bara för att det rimmade men faktiskt, så var det rätt så plätt-lätt så det passade.


boo ritson

var på magasin 3 idag med mamma och pappa och denna konstnärs verk fastnade jag för.
tyckte själva idén var rolig - riktiga människor målade med målarfärg!







dock var det bara den översta bilden som var med på utställningen,
men ville lägga in de andra två också,
så det så.


tankegång

tänker på tok för mycket.

det är väl bara att inse, att tankegångar förändras. det som känns nu, kändes inte för en månad sedan. det som kändes för en månad sedan, känns inte nu. gårdagens sanning är inte nödvändigtvis dagens sanning. allting förändras, hela tiden. men. just nu. är nuets sanning själva sanningen. och om en månad. då är nuets sanning dåtidens sanning. men. det har varit sant, just då. oavsett. vad som är sant. i nuet.

det som varit ärligt när man gjoirt det, kan aldrig bli falskt. det kan förändras, nuet kan förändras och behöver inte se ut som det förflutna, men det förflutna som varit sant i dess nu, kommer alltid att vara ett sant förflutet.

ja.

tänker kanske på tok för mycket, ibland, och fastnar i tankar som jag måste skriva av för att bli av med.

tjugo

Överraskningen blev lyckad, väldigt lyckad!

N misstänkte ingenting. Det blev först förtvivlan för inställd middag, sedan fika i staden och slutligen.. vänner som hoppar fram bakom soffan och sjunger ja må hon leva uti hundrade år, äta lagad middag och sedan utgång och dans och skål!

Grattis på tjugonde födelsedagen fina du!


surprise, surpris, surt pris? nej tvärtom -glatt!

snart blir det överraskning!

mer säger jag inte.
det är en hemlighet, än så länge.

spänning.


snark snart

att somna. det är. ungefär.

som att resa till en annan värld, där verkliga värdsliga ting inte existerar, för en stund.

att sova. det är. ungefär.

som att befinna sig i en fantasi, där fantasin är verkligheten, för den sovande, för en stund.

den där. sömnen. den är. faktiskt fantastiskt!




- har du tänkt på det?


jag är du, du är jag

så står det. lite överallt. på väggar. på stora tavlor. i kanten till taket. på gymnasieskolan. där jag sitter nu. och har blivit kvar ett år lite för lång tid.

men. jag tror. att det är viktigt. att se sambandet. komma ihåg, ibland påminna. om varför. det är som det är. inte fastna i gammalt. men ändå, minnas och se samband. annars. är det så lätt. att vantrivas och känna att det är till helt utan anledning. så är det ju, inte. det finns en framtid. det finns ett förflutet. och på grund av dessa två, både det som varit och det som komma skall, så ser det ut som det gör idag. men idag är inte alla dagar - nu är inte för alltid.

därför. sitter jag i alla fall här just nu. som en utdraget lång skolgång. och läser på texten på väggen. ännu en gång. att jag är du och du är jag och jag minns första gången jag läste den och förstod innebörden i orden. nu har det läst så många gånger. att själva meningen liksom.

runnit ur.

(egentligen finns ju meningen kvar i orden. men. den känns inte. så som den gjorde. då)

movies

vi har laddat upp med en massa filmer, jag och kära J. vi ska ha filmdag som går över till filmkväll imorgon och det ska bli mys.

- remember me
- snabba cash
- corpse bride
- from hell

jag vill bli hög på kärlek

.


.

tänker på allt tänker på inget tänker på motsatser tänker på insatser. tänker på olösliga ekvationer och tänker på längtan till ett slut. tänker på rädsla tänker på meningslöshet tänker på borttappad vilja. tänker framåt tänker bakåt tänker på stillhet tänker på att stå stilla. tänker på att inte tänka. tänker inte alls bara är och detta bara vara är motsats mot det underbara.

började läsa igår, läste ut idag

silverfisken -sofia rapp johansson

"jag drömmer att jag är långt borta och att jag är frisk
pappa klär av mig pyjamasen
jag blir en silverfisk"

så står det på bokens baksida och de meningarna sammanfattar bokens brutala innehåll som skildrar sofias uppväxt i en mijö av övergrepp och fysisk och psykisk misshandel. språket är rakt på, ärligt, ibland obegripligt men ändå begripligt - att det är just obegripligt.

vandring genom höstliga vindar

det börjar bli höst, det börjar kännas i luften. den väcker minnen, hösten. känslor i kroppen, tankar i knoppen. förra året, ett år sedan är det nu. allt var så annorlunda. jag, livet, runt omkring, perspektiven.

vandrade över bron, bort från museet påväg mot bussen i mörkret. ikväll. vinden blåste. gatlyktorna lyste. förra året. samma. runt omkring men ändå så olika.

förra året. det var början. på en period. i mitt liv. det var början. på en period som aldrig tidigare existerat i mitt liv, inte seriöst, i alla fall. början av förra hösten var början på spänning, på positiva känslor, på fria fall och lust att leva vidare, leva liv. senare övergång till infångade fall, okonrolll, och inte alls övervägande postivt, kändes så, känslan i mig, svart, stum.

men. när jag går där. i mörkret. ikväll. i blåsten. upplyst av gatlyktorna. då kan jag bara minnas. den där hoppfullheten, den där meningsfullheten, den där uppfylldheten och lusten till livheten som fanns i kroppen och knoppen för ett år sedan. den där början som ledde till slutet för en månad, eller egentligen flera månader, kanske till och med ett halvår sedan.

men, igen. ikväll. jag mindes det fina. och jag saknade. den tiden.


overklig, verklig morgon

god förmiddag.

vaknade. snoozade. somnade. vaknade. snoozade. somnade. vaknade och så vidare i en timme ungefär.

klädde på mig. svarta stickade tröjan. röda stickade mössan (tack att den fortfarande passar, att den inte skär sig med det röda håret, det hade varit lite.. sorgligt, litegrann, lite synd, sådär). och så åt jag ett äpple. och gröt. och hade thåström på i högtalarna och radion på samtidigt. omringad, omsluten, av ljud, ville jag, vara. ut en liten stund med katten i famnen. in igen. klar för bussen. hjärnstopp i hjärnan. satt en stund, gick sen, åkte iväg, på vägen, med den röda bussen i min röda mössa på mitt röda hår.

och kanske att det skar sig, att allt det röda skar sig när det blandades samman. för. ibland skär sig verkligheten, allting passar inte ihop. ibland skär den sig, verkligheten.

kontrast.

lånade två filmer på bibblan - till vildingarnas land och monster.

motsatser.


borttappat

jag trodde. att allt dåligt skulle föra någonting gott med sig. jag trodde. att den där tiden var av mening, i en framtid. jag trodde så starkt på det. att om jag bara överlever, om jag bara tar mig igenom.. då kommer jag kanske tycka att, som markus krunegård sjunger   -inte nu, kanske sen, kommer jag också att tycka, att allt dåligt för med sig nåt gott..

jag trodde så stark, det var det jag höll fast mig i, den där känslan av att allt ändå hade en mening. och. varför skriver jag trodde? varför använder jag ordet som någonting som varit, som inte är längre? trodde, skriver jag. inte tror. varför gör jag det?

för att. det är så det känns. att jag trodde. att jag inte tror längre. jag skriver trodde för att jag minns att jag trodde, men jag kan inte känna så längre. jag kan inte hitta till den där känslan, den där hoppfullheten och tron på meningen. jag hittar den inte längre. kanske har jag gett upp sökandet, jag orkar inte leta efter den där tron, den där känslan av hopp.. nu gör jag inte det. nu kan jag inte se meningen med det här. jag ser inte tiden som varit, tiden som är, som något som kan leda till någonting bra.

det känns så utdraget. så tomt. som att jag fastnat, i ett slags tomrum, ett slags mittemellan, där färgen är ganska så.. grå med inslag av svarta stänk.

som att jag är, men inte vill vara, alls.

.


hål

hålen är livsviktiga. för att överleva. för att orka. leva. för att vilja. leva.

det är bara det. när det känns som att. hela livet blivit ett hål, att hålet blivit verkligheten, det enda som riktigt finns, och ändå är hålet inte är tillräckligt konkret för att existera på riktigt.. jag menar. när hålet inte är ett hål vid sidan om. när hålet tagit över, blivit allt.

när verkligheten blivit overklig och overkligheten blivit verklighet, i ett abstrakt virrvarr.

när hålet är okonkret men samtidigt det enda som existerar.

då är det bara så svårt, så svart.

aj


ting i tiden

tittar på irene huss på kanal fem. har ätit äppelkaka med vaniljvisp. lite ont i magen nu.

imorgon ska jag åka till skolan. vara med på mattelektionen. genomgång till provet på torsdag.

mina onda tankar

mina onda tankar -nina bouraoui

har börjat på en ny bok. utan kapitel, utan mellanrum, som ett vattenfall av ord från början till slut. känner igen mig, i en del, känner inte igen mig, i annat.

som en dagbok är den. en tankedagbok med inslag av händelser.

hon pratar och hon tänker hos en psykolog som är skönhet. hon har haft (eller har?) en flickvän och hon är rädd att hon ska sprätta upp huden på de hon älskar. hon har tvångstankar, onda tankar, och hon skriver skriver skriver skriver.

och jag,
läser.

kantarell

rensar svamp.

följde med mor och far ut i skogen i eftermiddags. två timmar i naturen. under träd, över mossa, letandes efter höstkantareller. hittade många. rågor i hinken. öste över till mammas, plockade mer. mycket svamp blev det. mycket gott kan det bli. svampsoppa. svampmackor. gott gott gott!

analyserameraöverdosera

förutsättningen. för att kunna skriva. i rinnande tempo. i utrensning-avhjärnan-syfte. att vara ärlig. att inte tänka. är att bara skriva, det som kommer.

men. hur gör man då? när man vill skriva om något annat, men det där som egentligen behövs (eller behövs och behövs, det där som kommer och lägger sig ivägen och måste ut ut ut) skrivas om förhindrar. gör processen och resultatet till någonting.. ganska oärligt.

(gud gud gud (okej, missbruka inte herrens namn som det heter, förlåt) vad jag överanalyserar, mycket)

rött

hårfärgning, nästa.

bloggeliogg

oj. vad bra. nu fungerar den igen. bloggen. att skriva. att så som det heter -blogga.

den var avslagen, ofungerabar, ganska så död imorse. den så kallade -bloggfunktionen.

nu. fungerar den igen. det är bra.

Liv

det är faktiskt en enorm enorm enorm skillnad. på att läsa om livet, hur man som människa i grunden, psykiskt osv, fungerar och olika sätt att hantera livet och om sätt att hitta nycklar till lyckan. jämfört med att faktiskt känna på riktigt, att man lever. skillnaden är gigantisk, två helt olika nivåer i olika universum. ena nivån är en plattform, en teori, medan den andra nivån är livet självt, när det känns, meningsfullheten, i livet, att man lever och är lycklig för en stund, på riktigt.

delat liv. delad glädje. livslust! (ord beskriver inte och behöver inte beskriva nu heller, känslan sitter inuti)

träffade en vän idag, en väldigt värdefull vän. tillsammans med henne lever jag och jag saknar henne så sedan hon flyttat, inser det varje gång vis ses, blir påmind om hur bra jag mår tillsammans med henne, hur otroligt mycket jag tycker om och beundrar henne. du är så himla obeskrivligt bra, du är så mycket liv, J.

vi gick promenad i stan till ljudet av en rullväska klapprandes mot marken. från centralen till stureplan till gamla stan till slussen till ett café där vi placerade oss med en kaffe och en smörgås. pratade utbildningar och plugg, en del pojkvänsfunderingar, en del filosofikursönskemål, en del om flytt och resor och hippies och sprang till tåget som vi hann med i sista sekunden.

tack för att du finns!

springa bort myrorna i benen.

ja det är konstigt (eller är det så konstigt förresten?) hur mycket tankar som kan fara igenom huvudet under en springunda och ett styrkepass.

fokusera på smärtan. vart gör det ont? vart gör det ont just nu? vad exakt är det som är jobbigt? hitta punkten. den precisa punkten. vart känns det just nu? känn efter i armen. känn efter i foten. känn efter i bröstet. kan man inbilla sig att fysisk smärta är en illusion, kan fysisk smärta vara en illusion, för den är ju inte farlig, den går ju över, den där fysiska smärtan av trötthet, andfåddhet? kan man inbilla sig att det är en illusion, så länge man inte går till överdrift och pressar kroppen så att man brakar ihop?

fokusera på smärtan, fokusera på smärtan, fånga den där punkten, den smärtsamt trötta punkten. vart är den exakt? gå in i den, smärtan, var i den, i varje steg, i varje andetag, i varje rörelse, fokusera på punkten, byt punkt. fokusera, existera.

RSS 2.0